Хоч дні й спекотні, але дійниці повні

– Так у вас перше місце в районі, якщо брати середньодобові надої, – кажу їй.
Уляна Єремеєва, як і директор цього сільгосппідприємства Надія Барило, з радістю сприйняла цю інформацію.
На Ковалівській МТФ нині утримують 622 голови великої рогатої худоби. В тім числі – 180 корів.
У щоденному раціоні корів – силос, заготовлений, як то кажуть, за всіма правилами, дерть, запашне сіно. Його худобі дають цілорічно. До слова, сіна надбали нинішнього року 363 тонни – по 2 тонни на корову, а ще 900 тонн сінажу з люцерни та ячменю молочно-воскової стиглості. Затюкували також 342 тонни соломи.
Надійну кормову базу для тваринництва забезпечує рослинницький цех господарства, який очолює Микола Барило. Керівники сільгосппідприємства подбали, щоб були молокопроводи і холодильні установки. Тому все молоко з ковалівської ферми реалізується вищим сортом. І літній табір, і три холодильники, і молокопровід агроформування обладнало за 2 роки власними силами.
За 7 місяців 2010 року в ТОВ “Ковалі” надоїли по 2926 кілограмів молока на корову. Це на 390 кілограмів більше, ніж на таку торішню дату.
Колектив МТФ порівняно невеликий. У числі найсумлінніших працівників називають майстрів машинного доїння Олену Куртеску, Світлану Романенко, Миколу Романенка, телятницю Тетяну Микитенко, слюсаря й електрика Сергія Гавриленка, водія молоковоза й оператора молокопроводу Василя Лозу, тваринників Олександра Руденка та Сергія Микитенка. Як бачите, люди на цій фермі – спеціалісти широкого профілю. А хто сумлінно трудиться, той має й належні заробітки. Скажімо, в доярок місячна зарплата становить 3200–3500 гривень. В інших працівників тваринництва вона також пристойна.

В’ячеслав ТЕРЕНЬКО
Журналіст
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.