Трудовий стаж визначено, пенсію нараховано

З об’єктивних причин, на жаль, відразу після отримання листа ми не змогли зв’язатися з дописувачкою.
В управлінні пенсійного забезпечення головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області дані Катерини Гончар перевірили по інформаційній базі й повідомили нам, що цій жінці призначена пенсія з моменту звернення, тобто з грудня минулого року. Пенсія виплачена їй за всі місяці, починаючи з грудня. Катерині Олексіївні довелося довго чекати, тому що з’ясовували її трудовий стаж. Він невеликий, і пенсія мінімальна, але отримує її заявниця щомісяця.
– З питання виплати пенсії Катерина Олексіївна до сільської ради не зверталася. Коли зателефонували з редакції, я зустрівся з нею, і жінка підтвердила, що пенсію отримує, – повідомив сільський голова Іванового Селища Микола Приходько. – Ця жінка – з переселенців, у нашому селі вона не працювала, жила в будинку, на який не було відповідних документів, тому й виникали проблеми з паспортом і з реєстрацією. Сільська рада допомогла Катерині Гончар їх оформити, отримати новий паспорт.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Від редакції. Наведені вище листи дописувачів “Зорі Полтавщини” – різні за тематикою. Однак їх поєднує спільна проблема – відсутність належного зв’язку між відповідними органами влади і громадянами. На наш погляд, непорозуміння, а то й конфлікти, виникають там, де відсутня вичерпна, об’єктивна, достовірна інформація. Звісно, надання саме такої інформації потребує певних зусиль і ресурсів. Однак вони незрівнянно нижчі, ніж ті, які доведеться витрачати для розв’язання застарілих проблем.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.