Виконавча влада

Про хід оздоровчої кампанії в області доповіла начальник відділу в справах сім'ї та молоді облдержадміністрації Наталія Шкоденко. Головний висновок: кількість оздоровлених дітей у поточному році в порівнянні з минулим не зменшиться. Як поінформувала Наталія Шкоденко, в області функціонує мережа із більш ніж однієї тисячі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку при закладах освіти. Протягом червня та першої декади липня поточного року працювали 813 таборів із денним перебуванням, 142 табори праці та відпочинку, 17 наметових містечок, у яких відпочили майже 38 тисяч дітей. Також працюють 40 позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, які в цьому році вже прийняли близько 6 тисяч дітей. Загалом з початку літа оздоровилися та відпочили
43 тисячі 800 дітей. В цілому протягом літа оздоровленням планують охопити 76 тисяч дітей. Основна увага приділяється оздоровленню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Не залишаються без уваги й діти працівників бюджетної сфери, агропромислового комплексу та соціальної сфери села. "Однак кошти або путівки на оздоровлення деяких категорій дітей ми й до цього часу чекаємо з Державного бюджету, хоча пройшла вже половина оздоровчого сезону", – наголосила Наталія Шкоденко.
Доповідач зазначила, що проблем із фінансуванням з обласного бюджету немає. "Обласна рада у повному обсязі виділила кошти, які були заплановані на оздоровлення дітей, – 5 мільйонів 400 тисяч гривень".
В цілому оздоровлення дітей в області проходить нормальними темпами та без надзвичайних ситуацій. На нього в області вже витратили 26,3 млн грн. Загалом на оздоровлення дітей із різних джерел фінансування планується витратити понад 40 млн грн.

Ірина РОГОЖИНСЬКА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.