Корисно знати

ОГІРКИ, всупереч поширеній думці, збуджують апетит і збільшують кислотність шлункового соку, тому ними не можна захоплюватися людям, які мають гастрит із підвищеною кислотністю і виразку. В огірках містяться корисні й легкозасвоювані сполуки йоду: вчені вважають, що регулярне вживання цього овоча в їжу покращує роботу щитовидної залози, серця і судин. Огірки містять багато клітковини, тому відмінно покращують перистальтику кишечнику, а також очищають від зайвого холестерину стінки судин. Огірок містить цукор, білок, вітаміни С, В1 і В2, каротин, хлорофіл, фолієву кислоту, калій, фосфор, залізо, натрій, магній, хлор, марганець, цинк, мідь, хром і навіть срібло. Завдяки великому вмісту калію огірки чудово "ганяють" зайву рідину, знімають набряки, знижують артеріальний тиск, мають легкий послаблювальний ефект. Сік огірка не дає вуглеводам перетворюватися в жири і зупиняє відкладення солей. Завдяки низькій калорійності огірок – ідеальний продукт для тих, хто бажає позбутися зайвої ваги.
Щоб схуднути за допомогою "огіркового харчування", ви можете сісти на спеціальну огіркову дієту, просто додавати огірковий салат до кожного прийому їжі або їсти огірковий суп.

Болгарський холодний суп "Таратор"

Зручний тим, що приготувати його можна прямо в тарілці й зовсім не треба варити. Візьміть великий огірок, натріть його на крупній терт-ці або дрібно наріжте. Додайте жменьку товчених волоських горіхів, видавіть зубчик часнику (для любителів), наріжте в тарілку пучок зелені. Залийте суп кефіром. Можна додати небагато рослинної олії. Замініть таким супом вечерю – і вага буквально танутиме. Крім того, це просто дуже смачна й охолоджуюча літня страва!

Дієта з огірковим салатом

Бажано сидіти на ній не більше 3 днів підряд, оскільки подібна дієта все-таки дуже низькокалорійна і не містить всього, що необхідне організму. Для салату вам знадобиться кілограм свіжих огірків, які необхідно порізати й заправити нежирною сметаною. Злегка присоліть, можна додати небагато зелені. Їжте салат три рази на день.
Зразкове меню:
Сніданок: салат, підсмажений у тостері хліб, чай або кава без цукру.
Обід: салат, напій без цукру.
Вечеря: салат, 50 г відварного м'яса або 1 яйце, склянка кефіру.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.