Ювілеї

– У різні роки тут здобули путівку в небо видатні космонавти Олексій Леонов, Петро Климук, Володимир Аксьонов, Анатолій Левченко, – розповідає начальник закладу, почесний працівник авіаційного транспорту України Володимир Головенський. – За півстоліття в коледжі пройшли підготовку більше 30 тисяч фахівців із країн СНД і близько 7 тисяч громадян із 65 інших країн світу, зокрема, Австралії, Австрії, Великої Британії, Німеччини, Ємену, Індії, Канади, Китаю, Мозамбіку, Перу, Польщі, США, Фінляндії, Японії тощо. У коледжі освоєно 14 типів повітряних суден, із яких 12 типів – гелікоптери славетних конструкторських бюро Міля, Камова, а також надлегкий вертоліт українського виробництва АК1-3.
2003 року коледж увійшов до Єдиної навчально-методичної системи Національного авіаційного університету і тепер є його навчально-науковим підрозділом. Подолавши проблеми, пов'язані з розпадом колишнього СРСР і становленням України як незалежної держави, коледж знаходиться на шляху розвитку і зміцнює свою навчально-методичну і матеріальну базу. Він – єдиний навчальний заклад Полтавщини, який має сертифіковану за стандартом ISO 9001 систему управління якістю. Це дозволяє розширювати спектр і обсяги навчання, забезпечувати якість підготовки курсантів, студентів і слухачів на всіх напрямах надання освітніх послуг.
На святкування ювілею рідної альма-матер із різних куточків України та світу з'їхалося більше 600 випускників різних років. Серед них – і почесний громадянин Кременчука, двічі Герой Радянського Союзу, льотчик-космонавт Олексій Леонов із дружиною Світланою, уродженкою Кременчука. На урочистості з нагоди ювілею завітали і такі офіційні особи, як міністр освіти України Дмитро Табачник, ректор Національного авіаційного університету Микола Кулик, перший заступник голови комітету ВР України з питань науки та освіти, народний депутат України Максим Луцький, заступник міністра транспорту – голова Державіаадміністрації Анатолій Колесник, голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, міський голова Кременчука Микола Глухов. Усі вони щиро привітали ювілярів і кращим із них вручили нагороди та відзнаки.
Мешканці міста також мали змогу стати учасниками свята. Для них на набережній Дніпра було влаштовано видовищне авіашоу. Захоплюючі віражі над Дніпром виконували пілоти-інструктори, за плечами яких – по декілька тисяч годин польотів. Також було продемонстровано практичні можливості повітряної техніки та операцію з визволення заручників.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.