Полтава і полтавці

Сьогодні міський центр позашкільної освіти на сто відсотків забезпечений бюджетним фінансуванням. 250 тисяч гривень додатково виділено управлінню житлово-комунального господарства на фінансову допомогу ЖЕО № 4. Там є заборгованість із заробітної плати на суму понад 400 тисяч гривень. Це госпрозрахункове підприємство, але деякі проблеми, у тому числі й несплата мешканців за послуги, призвели до такого боргу. Більше половини суми буде виплачено працівникам протягом місяця.
Також 210 тисяч гривень направлено управлінню охорони здоров’я для відділення спільного перебування матері й дитини міського пологового будинку; 30 тисяч – управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту для надання фінансової підтримки ФСТ “Динамо” тощо.
Загалом змінами до міського бюджету доходна та видаткова частини загального і спеціального фондів збільшені на  24 мільйони 879 тисяч гривень. Зростання  відбулося в першу чергу за рахунок бюджету розвитку, прийнятого депутатами, – 20,5 мільйона гривень. 1 мільйон 700 тисяч субвенції з Державного бюджету спрямовано на реконструкцію дошкільного навчального закладу №4, 3 мільйони субвенції з обласного бюджету – на ремонт доріг.
За рахунок формування бюджету розвитку планується 6 мільйонів отримати від продажу комунального майна і 14 мільйонів – від продажу земельних ділянок, які знаходяться в оренді у суб’єктів підприємницької діяльності, – сказав міський голова. – В 2007 році цей бюджет у нас був 60 мільйонів гривень, а зараз його сума менша, криза впливає на те, що немає значних інвестицій ні в розвиток бізнесу, ні у викуп комунального майна і земельних ділянок.
Кошти з бюджету розвитку витрачатимуть, зокрема, на   ремонт покрівлі школи № 2, реконструкцію  майданчика для виступів творчих колективів у Корпусному парку,  спільно з обласним бюджетом  – на будівництво дренажних споруд у кварталі, де розташовані краєзнавчий музей, пам’ятник Т. Г. Шевченку і музичне училище. У планах – збільшити розмір міського кладовища за рахунок земель приміського району.
Міський голова розповів, що планується будівництво водопровідної мережі в селищі Івонченці, ремонти дахів і підвалів  близько ста житлових будинків, закупівля нових автобусів за програмою “Місто без околиць”.
Виділені додаткові кошти на здешевлення путівок у  заміські оздоровчі табори для дітей працівників бюджетної сфери.  Фінансово підтримали громадську організацію “Дитина має надію”, що опікується дітьми із  вадами  розвитку. В цілому видатки на програму “Турбота” збільшилися на 170 тисяч гривень.
– Головні питання, що розглядалися на сесії, – фінансові, сьогодні ми нарешті маємо можливість задовольняти більше звернень громадян з приводу капітального ремонту і реконструкції покрівель, мереж у підвалах, – підсумував очільник міста.
Дискусія загострилася навколо питання  про продаж  земельної ділянки під Центральним ринком. З цього приводу лунали різні думки, і остаточного рішення прийнято не було. Одночасно з дискусією депутатів під стінами міської ради мітингували кілька десятків підприємців, вимагаючи не продавати ділянку.
– Ми зацікавлені  в тому, щоб ринок функціонував, щоб там дотримувалися санітарних, протипожежних норм і щоб люди мали можливість безпечно робити покупки, а інші люди, які там працюють, – продавати і заробляти гроші, – сказав, коментуючи цю ситуацію журналістам, Андрій Матковський.
Для того, щоб відкинути будь-які політичні чи економічні звинувачення в розрізі Центрального ринку, міський голова на сесії особисто вніс пропозицію зняти з розгляду питання продажу земельної ділянки та створити тимчасову депутатську комісію. Також він звернувся до міської прокуратури з проханням провести перевірку правомірності запропонованого проекту рішення, йдеться у заяві прес-служби міської ради, оприлюдненій після сесії. Отже, це питання буде вивчено детальніше і проаналізовано всі підготовлені документи. Створено робочу комісію у складі 9 осіб, куди ввійшли представники різних фракцій.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.