Влада та громада

Нещодавно виконком Кременчуцької міської ради відступив від установлених правил, запровадивши новацію, яка дозволяє значно розширити коло учасників публічного обговорення. А саме – мешканців міста запросили прийти на площу Незалежності, де встановлено великий екран, щоб узяти участь у телемості. Під час прямої трансляції засідання робочої групи з питань реалізації Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”, яке відбувалося у виконкомі, можна було не тільки стати його учасником, а й взяти у ньому активну участь.
Серед обговорюваних питань було три проекти рішень. Та найбільшу зацікавленість кременчужани виявили до проекту “Про впорядкування реалізації та споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів на території Кременчука”. В он-лайн режимі вони ставили членам робочої групи запитання щодо цього проекту та вносили пропозиції. Зокрема щодо визначення чітких меж дії цього регуляторного акта. Йдеться про відстань від кіосків, де можна продавати такі вироби, до дитячих майданчиків, скверів та паркових зон. Натомість у стаціонарних малих архітектурних формах на існуючих зупинках громадського транспорту заборонити продаж лише алкогольних напоїв на розлив, дозволивши торгувати пивом у пляшках. Проте і пересічні кременчужани, і члени робочої групи підтримали заборону продажу пива у комп’ютерних клубах, де на досить обмеженому просторі знаходяться переважно діти.
Голова Комітету молодіжних організацій міста Катерина Долецька від імені прогресивної молоді Кременчука підтримала антиалкогольні закони уряду та розроблений у місті проект регуляторного акта в цілому. Всі пропозиції, озвучені кременчужанами на площі, члени робочої групи взяли до уваги, вони будуть опрацьовані розробником і детально розглянуті на наступному засіданні.
Загалом перше публічне обговорення регуляторних актів у Кременчуці пройшло досить вдало, хоча мешканці активно вносили пропозиції лише по одному із запропонованих проектів. Виконавчий комітет Кременчуцької міської ради має намір і в подальшому проводити подібні заходи, щоб якомога більше громадян залучити до реалізації регуляторної політики.
Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.