20 червня – День медичного працівника

Привітали випускників голова обласної державної адміністрації Олександр Удовіченко, заступник голови обласної ради Петро Ворона.
– Більш духовного твору, як “Клятва Гіппократа”, я не читав. Там є такі постулати, такі положення, про які ми сьогодні, на жаль, забуваємо, – сказав, звертаючись до молодих медиків, проректор із наукової роботи Полтавської місіонерської духовної семінарії, магістр медицини, доктор богослов’я архімандрит Філарет.
Він закликав їх не перетворювати медичну практику в один із різновидів бізнесу, бо лікар не може бути бізнесменом. Власне, від лікаря й вимагається виконувати “Клятву Гіппократа”, служити людям, жертвуючи собою. Напевне ж, ці напутні слова і благословіння запам’ятаються випускникам так само яскраво, як і перший дзвінок, як шість років навчання, як свято вручення дипломів.
Ведучі свята наголосили, що вони, випускники, хотіли б сказати дуже багато теплих слів усім своїм викладачам, але у цей день адресують їм велике, щире “Дякуємо!” – кожному, хто усміхався їм у відповідь одночасно із екрана та із глядацької зали.
Естафету свята перейняли випускники стоматологічного факультету УМСА, котрі одержали дипломи випускників у тому ж святково прикрашеному залі.
aВипускники медичного факультету УМСА Ольга Рядович, Юлія Каменська, Наталія Гориславська, Віктор Калюх, Андрій Хорошковатий, Олександр Сичов, Інна Рибальченко, Катерина Кулик, Марина Молнар і Юлія Шпанка.
Лідія ВІЦЕНЯ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.