Пам’ять

Через вісім років – ще одна жахлива сторінка української та світової історії – Велика Вітчизняна війна. Зі спогадів: “Знайшли ми з моїм другом дитинства, Борею Бідненком, гвинтівку в бур’янах. Німці, які окупували моє рідне село Рибалки, дізнавшись про це, загнали нас у яму і випитували – чи часом не для партизанів гвинтівку ховаємо? А потім автоматною чергою над нашими головами… Як пережили фашистську окупацію, не розумію…”
Після війни закінчив курси трактористів, відслужив у лавах Радянської Армії, після чого закінчив Київський інститут культури. З того часу і відкривається та сторінка життя Володимира Івановича, про яку до цього часу з теплом у душі згадують його земляки. Життя заради Культури. За його ініціативою у Бреусівському сільському будинку культури було організовано такі самодіяльні, як гуртки народної творчості та самодіяльності: хореографічний, драматичний, “троїсті музики”, бандуристів, ляльковий театр. Самодіяльні артисти виступали на полях усіх прилеглих колгоспів, у Будинках культури, у Полтавському театрі ім. М.В. Гоголя. Виступали так гарно, що постійно здобували десятки грамот і дипломів переможців. Володимиру Івановичу Бойку було присвоєно звання “Заслужений працівник культури України”. Нагорода знайшла саме ту людину, яка створювала цю культуру власноруч.
Мені пощастило працювати з Володимиром Івановичем упродовж сорока років, тому дуже добре його знав. Володимир Іванович та Лідія Михайлівна Бойки виростили і виховали двох дітей. Син Георгій нині працює вчителем у Донецькій області, відмінник народної освіти. Дочка Зінаїда, як і мама, обрала фах лікаря.
Доля відміряла Володимиру Івановичу лише 70 літ життя, але й після смерті його пам’ятають та шанують земляки. На приміщенні Бреусівського будинку культури встановлена меморіальна дошка на його честь.
Вічна йому пам’ять…

Микола Кучер.
с. Красносілля Бреусівської сільської ради.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.