Виконавча влада. Нові призначення

– Анатолію Олексійовичу, чого, на Вашу думку, люди очікують від нової влади?
– На мою думку, люди втомилися чекати. Вони хочуть бачити результат і відчути себе потрібними для суспільства. Особисто для мене головним критерієм у діяльності влади мають бути чесність у стосунках зі своїми громадянами, професійність і відповідальність за свої слова та вчинки.
– Чи здатна Ваша команда поліпшити соціально-економічний стан району?  
– Думаю, що так. Адже моє бачення формування команди – професіоналізм, порядність, відданість справі та дотримання закону. Зрозуміло, що людина, яка очолює структуру державної влади, повинна бути освіченою, здібною, ерудованою, з неординарним мисленням і чіткою життєвою позицією. Загальна компетентність керівника визначається також його особистими якостями. Саме ці принципи будуть визначальними при прийнятті відповідальних рішень. Завдання, яке я перед собою ставлю в кадровій політиці, – об’єднати еліту району, об’єднати всіх, хто народився у нашому краї, незалежно від того, де вони нині проживають – в Кобеляках, у Києві чи в Москві, – заради розвитку нашого регіону, поліпшення якості життя кожного мешканця.
– Якими невідкладними проблемами Ви зайнялися одразу після призначення?
– Аналізом стану справ у кожній галузі. Серед нагальних потреб – пошук і залучення ефективних інвесторів, які будуть вкладати кошти в розвиток району. Адже на його території є вільні земельні ділянки несільськогосподарського призначення для будівництва підприємств із переробки сільськогосподарської продукції. Це дасть змогу створити реальні робочі місця та стабілізувати ціни на сільськогосподарську продукцію.
Проблемним питанням в районі є транспортне обслуговування населення. У зв’язку з тим, що основним перевізником, особливо на приміських маршрутах, є ТОВ “Кобелякиавтотранс” – підприємство, яке в даний час перебуває в скрутному становищі, має застаріле матеріально-технічне забезпечення, необхідно залучати в район нових перевізників, що поліпшить транспортне обслуговування населення. Непокоять проблеми селища Білики, де склалася соціальна напруга на ринку праці через припинення виробничої діяльності ЗАТ “Білицький молочноконсервний комбінат”. Люди втратили робочі місця, бюджет недоотримує значні надходження. Тому одним із головних завдань є відновлення роботи цього підприємства.
– Які пріоритети визначили на перспективу?
– Насамперед особливу увагу слід приділити ветеранам та інвалідам війни. Зокрема, створити належні умови для медичного обслуговування, забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Важливим питанням є соціальний захист найбільш незахищених верств населення. Уже зараз треба займатися підготовкою до опалювального сезону. А ще – ремонт та утримання місцевих автомобільних доріг, які перебувають у незадовільному стані, завершення газифікації населених пунктів району. Потребують вирішення й екологічні питання. Зокрема, реконструкція звалища під полігон побутових та промислових відходів в селі Ганжівка, поліпшення якості питної води для мешканців села Солошине, проведення водогону в село Дрижина Гребля, благоустрій річки Кобелячок…
Одним із головних завдань є погашення заборгованості з виплати заробітної плати та своєчасна виплата поточної заробітної плати.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.