Традиційна, легкоатлетична

– Для людей із вадами здоров'я естафета – і змагання, і спілкування одночасно, – поділилася своїми міркуваннями голова Полтавського місцевого осередку Всеукраїнської організації інвалідів Лариса Добридень. – Дуже приємно, що зоряни не забувають про нас і запрошують на цей спортивний захід.
– Я приїхав із Старих Санжар, – розповів інвалід першої групи Микола Мороз. – У зорянській естафеті беру участь вперше. Дуже сподобалися організація цих змагань і те, що на нас звертають увагу. Думаю, відтепер, якщо дозволятиме здоров'я, ще приїжджатиму в Полтаву брати участь в естафетах.
Впродовж майже двох годин на вулицях міста тривала напружена спортивна боротьба. Численні глядачі палко вболівали за свої команди. Усі з нетерпінням чекали, хто ж продемонструє на дистанції найкращий час і стане абсолютним переможцем. І от нарешті довгоочікуваний фініш. Суперникам не залишили жодних шансів легкоатлети з Полтавської державної аграрної академії. Вони повернули собі пальму першості, завойовану два роки тому, й отримали від організаторів головний приз – магнітолу та кубок абсолютного переможця.
– Суперники були сильними, – розповідали учасники забігу, майбутні аграрії. – Але все ж ми зуміли здолати їх, довівши, що ми – найспритніші. У нас дружна команда, будемо старатися перемагати ще. Спасибі “Зорі Полтавщини”, що організовує такі змагання!
Другими серед вузів були спортсмени з Полтавського національного технічного університету ім. Ю.Кондратюка, третіми фінішували легкоатлети Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка. Серед студентів технікумів рівних не було бігунам із Полтавського кооперативного технікуму, серед професійно-технічних училищ перемогли спортсмени з Полтавського вищого ПТУ ім. А.Чепіги. У молодших школярів кращими були юні легкоатлети із Полтавської гімназії №31, а серед старших – Полтавської гімназії № 9. Усі переможці та призери отримали грамоти Полтавського міськвиконкому, кубки й призи, спортивно-туристичний інвентар – від газети “Зоря Полтавщини”.
За допомогу в проведенні естафети організатори висловлюють щиру подяку бригаді медиків Полтавської міської станції швидкої медичної допомоги (лікар – Сергій Стадник, фельдшери – Антон та Світлана Ковтуненки, водій – Сергій Бондаренко), працівникам Полтавської філії ВАТ “Укртелеком” (звукооператор – Сергій Лопатін, асистент звукорежисера – Олександр Тихоступ, помічник звукорежисера – Марія Штепа, водій – Валерій Ковінько) та Державтоінспекції м. Полтави.
Чергова зорянська традиційна легкоатлетична естафета завершилася. Хто знає, можливо, цей фініш стане для когось із учасників стартом на шляху до зоряних вершин у великому спорті.

Анатолій ВАСЕВИЧ
Марина БРИДУН
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.