Актуально

Переформатування відносин між центром та регіонами у бік збільшення фінансових та бюджетних можливостей останніх  вкрай позитивно сприймається на місцях. Зокрема, голова Полтавської обласної державної адміністрації Олександр Удовіченко, який взяв участь у роботі засідання Ради регіонів, наголошує, що відповідний принцип роботи надасть додаткові можливості для розвитку територій.
– Самодостатність влади в регіонах, перш за все фінансова і бюджетна, – це завдання номер один. Це при-клад того, що нова влада розуміє, що саме в регіонах відбувається все суспільне життя. Там напрацьовуються і економічні, й фінансові здобутки держави, – наголосив голова облдержадміністрації.
– І органи виконавчої влади, і ради всіх рівнів повинні розуміти: чим більше вони будуть заробляти, тим більше фінансових ресурсів залишатиметься на розвиток територій. А не так, як нині, – по формулі залишається лише 20 відсотків, незалежно від виконання бюджету.
Новий принцип буде вигідний насамперед бюджетонаповнюючим областям, до числа яких належить і Полтавщина.
Втім, за словами Олександра Удовіченка, вирішити завдання самодостатності територій за один день не- можливо, внаслідок розбалансованості бюджетів, і перетягування канату в бік регіонів сьогодні може лише загострити загальнодержавні  проблеми. Однак це той шлях, яким Україна має рухатися в перспективі, тому більшу фінансову самодостатність областей буде передбачено вже в Держбюджеті-2011. Нині уряд отримав доручення розробити відповідні механізми. Окремі пропозиції розглянуть на найближчому засіданні Кабінету Міністрів.
 – А вже у вересні заплановано обговорити бюджетні питання щодо зміни підходів до розподілу бюджетних коштів, – зазначив голова облдержадміністрації.

***

СвоЇм Указом Президент України Віктор Янукович ввів до складу Ради регіонів Володимира Олександровича Марченка – голову Полтавської обласної ради.

Прес-служба облдержадміністрації
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.