Традиції

Театралізований парад кавалеристів продемонстрував вправність кіннотників, красу й граціозність гнідих, вороних та буланих.
Віддаючи данину пам’яті засновнику конезаводу Дмитру Романову, на його честь розіграли перший заїзд. Перемогла в ньому молода наїзниця з Дібрівки Тетяна Спиця на рисаку Костьол.
Другий заїзд був присвячений відомому майстру-наїзнику, уродженцю гоголівських Великих Сорочинців Григорію Ажажі, який у свій час на весь світ прославив дібрівських рисаків. Першим на фініш примчав вороний жеребець Геолог під управлінням Дмитра Гординського з Рівненської області.
Призи на честь 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні та імені засновника орловської рисистої породи Олександра Орлова дісталися дібрівському майстру-наїзнику Григорію Назаренку (на Гамількарі та Фабриці), а в заїзді на честь легендарного дібрівського наїзника Михайла Стасенка переміг тренер-наїзник конезаводу Микола Дубровський на Галактиці.
Переможці заїздів нагороджені Почесними грамотами. Їм вручені квіти й подарунки.
Палкими аплодисментами дякували за віртуозний виступ вихованку вищої школи верхової їзди з Сумського національного аграрного університету, кандидата у майстри спорту Євгенію Дігтярьову. Достойними суперниками досвідченим господарям іподрому були наїзники Віталій Ключников із ПСП «Камишанське» Охтирського району Сумської області, Григорій Заяц із агрофірми ім. Довженка Шишацького району, Борис Горб із ПП «Астея» Пирятинського району…
Щоб перегони рисаків стали справжнім святом, їх старанно готували зоотехнік з конярства Дібрівського державного конезаводу № 62 Аркадій Лабунець, спеціалісти кінноплемінної частини Алла Майорова, Наталія Макарець, Лідія Дубровська, Світлана Шевченко, Катерина Лубенець, Людмила Щукіна.
Окрасою свята стали виступи талановитих учасників дитячого хореографічного ансамблю «Веснянка» під керівництвом Олени Гули з Миргородського міського центру естетичного виховання, знаних в Україні «Жабокрюківських дядьків» із Великих Сорочинців, самодіяльного ансамблю «Кумоньки» з Петрівців, заслужених працівників культури України Михайла Троцака та Володимира Подоляки, виконавців із Великого Байраку, Дібрівки, Клюшниківки.
По обідній порі святкова програма вичерпалась, сонце сховалося за підхмарні осокори, а з околиць Дібрівки ще довго линули музика, пісні. Кінноспортивне свято додало людям доброго настрою та наснаги достойно відзначити 65-річчя Перемоги. Щоб в Україні був мир і хліб! І щоб так було завжди!

Леонард НІКОЛАЄНКО
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.