1 травня – День міжнародної солідарності трудящих

У СВК “Хильківський”, який очолює депутат районної ради Сергій Кущ, – 2538 гектарів орної землі. Щорічно тут одержують високі врожаї зернових і технічних культур. У двотижневий термін із дотриманням усіх норм агротехніки закінчили посів ранніх зернових і зернобобових культур, підсіяли 90 гектарів озимих ячменем, а решту площі – 570 гектарів – підживили аміачною селітрою. Щоденно на полях господарства працює близько п’ятнадцяти агрегатів.
– За сприятливих погодних умов за чотири дні закінчимо сівбу кукурудзи на площі 450 гектарів, – сказав керівник кооперативу.
На весняних гонах успішно працюють механізатори Олександр Титенко, Сергій Шурубін, Юрій Діденко, Володимир Семенов, Олександр Шкиль, шофер Володимир Шиков, головний агроном Віталій Свистун, бригадир тракторної бригади Петро Ігнатенко, його помічник Микола Чумак.
У сільгоспкооперативі використовують новітню високопродуктивну техніку. Головний економіст Людмила Детюченко повідомила, що за останні два роки поповнено машинно-тракторний парк сучасною технікою на 4 мільйони гривень. Для стимулювання та матеріального заохочення працівників на час весняної кампанії за якісне виконання робіт у визначені терміни нараховується п’ятдесят відсотків премії до заробітної плати. Щоденна зарплата механізатора становить 250–300 гривень. Для механізаторів у сільгосппідприємстві створені належні умови. Обладнано їдальню у тракторній бригаді, обіди доставляють у поле, діє медичний профілакторій.

Микола БЕЗНОС
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.