Ювілеї

Та найбільш яскравим і масовим видався день 24 квітня – безпосередня дата народження Комсомольська. Суботній ранок розпочався урочистою ходою вулицями міста під чудовий акомпанемент дівочого духового оркестру “Роксолана” Кременчуцького педагогічного училища та Кременчуцького муніципального оркестру, колективи яких давно полюбилися комсомольчанам. Колона виявилася настільки велелюдною, що складалося враження, ніби все місто стало в її шеренги. Представники різних галузей виробництва, бюджетної сфери, підприємництва, органів місцевого самоврядування таким чином привітали рідне місто з чудовим ювілеєм і віддали йому свою шану. Учасників ходи вітали представники влади та почесні гості міста. Серед них – міністр житлово-комунального господарства Олександр Попов, керівник Державного управління справами Адміністрації Президента України Андрій Кравець, заcтупник голови Полтавської обласної ради Петро Ворона, керівник Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України Микола Глухов, Почесний громадянин міста, депутат обласної ради Володимир Бадагов, чисельна делегація органів місцевого самоврядування Полтавщини, архієпископ Полтавський і Миргородський Филип. Зокрема Андрій Кравець та Олександр Попов передали вітання комсомольчанам від Президента України Віктора Януковича та Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, повідомивши про нагородження високими державними нагородами групи комсомольчан за вагомий внесок у розбудову рідного міста.
Уперше в Комсомольську з нагоди ювілею відбулися ярмарок техно-шоу та ІV Міжрегіональна виставка-турсалон “Відпочивайте на Полтавщині”. Місцем проведення заходу стала набережна Дніпра, а основними його напрямами – торгівля непродовольчими та продовольчими товарами, у тому числі виробами вжитково-декоративного мистецтва, обладнанням та знаряддям для активного туризму тощо. На ярмарок завітали гості із Закарпаття, Дніпропетровська, Решетилівки, Опішні, Нових Санжар. Представники громади Дмитрівської сільської ради на чолі з сільським головою Антоніною Прядко приготували для відвідувачів дві великі макітри з варениками й гостинно пригощали ними усіх бажаючих.
Ось уже 24 роки ця сільська рада перебуває у складі Комсомольська, тому й святкує його ювілей як власний.
У цілому ж техно-шоу поєднало в одне ціле найрізноманітніші види активного туризму: боут-шоу, міжнародні змагання з драгонботу, катання на повітряних кулях, вело- та мото-шоу, обласні кінно-спортивні змагання, яхтову регату, козацькі забави, атракціони луна-парку, концерти художніх колективів міста та зірок естради, конкурс домашньої кухні, змагання з кінного спорту, урочисте відкриття стадіону “Гірник”, футбольні змагання та багато іншого.
 Найголовніше те, що кожний відпочиваючий упродовж двох днів знайшов справу до душі й відпочив так, як того прагнув. Закінчилося свято гучною дискотекою та яскравим феєрверком.
Головним спонсором проведених у місті святкових заходів виступило ВАТ “Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат”, за що йому щиро вдячні усі мешканці міста.

Віра ІЛЬКОВА.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.