Соціальні ініціативи

Минулого року для участі в проекті “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” з дев'ятнадцяти територіальних громад Решетилівського району, які заявили про бажання стати його учасниками, було відібрано п'ять найефективніших. Кожна з них визначила найболючішу проблему, на розв'язання якої в місцевому бюджеті не вистачало коштів. Зокрема, в Решетилівці такою визначили капітальний ремонт артезіанської свердловини в мікрорайоні Новоселівка. Для участі в проекті, згідно з його умовами, була створена громадська організація “Решетилівське віче”.
З районного бюджету на ремонт свердловини виділили 25 тисяч гривень, із обласного – майже 48 тисяч, долучилася і селищна рада, виділивши близько 29 тисяч гривень. Члени громади назбирали ще близько 10 тисяч. Решту необхідної суми, тобто більше 70 тисяч гривень, виділила міжнародна організація – ініціатор проекту. Гроші надходили кількома траншами. Таким чином, ремонт свердловини і зведення нової водонапірної башти тривали майже рік. Тепер мешканці мікрорайону Новоселівка, що в Решетилівці, мають чисту воду.
Завдяки активності своєї громади селище отримало не тільки нову артезіанську свердловину, а й право надалі брати участь у цьому міжнародному проекті, вирішуючи свої нагальні проблеми. А їх у селищі вистачає…
Інші громади – сіл Лиман Другий, Демидівка та Сухорабівка Решетилівського району – спільними зусиллями – власними і влади – та за рахунок міжнародної фінансової підтримки сподіваються покращити водопостачання на території своїх сіл. На території М'якеньківської сільради капітального ремонту потребує ФАП у селі Михнівці. Члени місцевої територіальної громади сподіваються завдяки участі у міжнародному проекті вирішити цю проблему.
Загалом у районі триває створення районного ресурсного центру, який допомагатиме активним громадам реалізовувати на місцях різні соціально значущі проекти.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.