Читати – світ пізнавати

Наприкінці березня зазвичай проходить і Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. У  Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва імені Олеся Гончара цього року він має девіз: “Подорожуй у світ добра”. Бібліотекарі влаштували для юних читачів перегляди літератури, книжкові виставки “Сучасна дитяча проза”, “Дитинство видатних людей”, “Зустріч на перехресті казок”, “Чарівний світ дитинства”, вікторини тощо.
– Проводити подібні заходи не просто цікаво, але й корисно, адже формування людини пов’язане з тим, на якій літературі, на яких прикладах вона зростає. Пробуджувати інтерес до читання у тих, хто мало нині звертається до книг, привернути увагу юні до нових видань, дати змогу проявити себе істинним книголюбом – головні завдання бібліотекарів, які працюють зі школярами, – переконана головний бібліотекар з організації і координації масової роботи Валентина Гринько.
Бібліотека для юнацтва імені Олеся Гончара діє з 1976 року. Нині її фонд налічує 140 тисяч примірників книг, періодичних видань, аудіо- й відеодокументів.
– Щорічно ми обслуговуємо близько 25 тисяч читачів. У середньому кожний читає 20 книг за рік. Щодня видаємо більше 1610 примірників, – розповідає директор бібліотеки, заслужений працівник культури України Ніна Дуденко. – Проводимо читацькі конкурси, в яких беруть участь юні читачі з різних районів області, презентації в навчальних закладах. Маємо хороший фонд дитячої і молодіжної літератури, періодики.
Слово – юним читачам, шестикласникам ЗОШ № 34 м. Полтави, які були учасниками заходів, приурочених до Міжнародного дня і Всеукраїнського тижня дитячої книги.
Сергій Остапенко, 12 років:
– Люблю книжки на спортивну тему, бо займаюся карате. Крім того, вивчаю історію автомобілів і шукаю цікаву інформацію в Інтернеті. У мене є чотирирічний братик Андрій, я читаю йому казки, вчу з ним букви.
Анна Малько, 11 років:
– Мені подобається фантастика, хочу прочитати всі частини “Хроніки Нарнії”. Читати навчилася ще до школи. Відвідую і міську бібліотеку, і шкільну, там є хороші книги. Зі шкільної програми сподобалася книга Всеволода Нестайка “Тореадори з Васюківки”. Ми вчили уривки, а я хочу прочитати її всю. Вдома є енциклопедії, казки. Мої улюблені заняття – читання та бальні танці.
Артем Онищенко, 12 років:
– У моїх бабусі, батьків багато книг. Я віддаю перевагу технічній літературі – про комп’ютери, ретро-автомобілі, про фокуси. Недавно прочитав книжку “Різдвяні історії”. Заходжу в шкільну бібліотеку, там є все, що треба для школи.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.