Індонезія – Полтавщина: взаємовигідні контакти

Обговорювалися шляхи можливої співпраці між нашою областю та Індонезією.
Зокрема, індонезійських дипломатів зацікавило співробітництво з ХК "АвтоКрАЗ", а саме: спорудження в Індонезії лінії з виробництва вантажівок та налагодження їх сервісного обслуговування, а також взаємовигідні контакти з Крюківським вагонобудівним та Полтавським турбомеханічним заводами. Перспективним названо й напрямок щодо експорту полтавської пшениці до Індонезії. Під час зустрічі також ішлося про обмін мистецькими колективами, делегаціями студентів, поїздки полтавських туроператорів до цієї країни.
– Наше спілкування, – розповіла пані Посол в інтерв'ю представникам ЗМІ, – стало своєрідним продовженням засідання міжурядової українсько-індонезійської комісії, яке проходило минулого року. Взагалі, у наших країн багато спільного. А передусім нас єднає те, що ми – молоді держави, які активно розвиваються, намагаючись демократизувати своє суспільство.
– Зустріч була плідною, – наголошував заступник голови облдержадміністрації Андрій Баранов. – Маємо схожі проблеми у розвитку наших держав. А тому є реальна перспектива для поглиблення подальшого співробітництва.
Того ж дня пані Нінінг Сунінгсіх Рохадіат та члени делегації побували в Полтавській торгово-промисловій палаті. Її віце-президент Олександр Дуднік ознайомив гостей із головними напрямками роботи Палати. Йшлося про більш тісне співробітництво у багатьох сферах народногосподарського комплексу, малого та середнього бізнесу обох країн завдяки співпраці їхніх торгово-промислових палат.
Наступного дня пані Посол побувала у Кременчуці, де відвідала ХК "АвтоКрАЗ" та Крюківський вагонобудівний завод.

Анатолій ВАСЕВИЧ
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.