Сезон високої моди в Полтаві

У  полтавській Галереї мистецтв відбулася презентація персональної виставки одягу "Дарую вам красу" решетилівської майстрині Тетяни Москівець (на фото праворуч). Були представлені вишиванки, вишукані сукні, костюми, оздоблені візерунками. Виставка зібрала не лише полтавців, а й друзів, шанувальників творчості Тетяни Олександрівни, які приїхали з різних куточків Полтавщини, з інших областей України, з її рідної Решетилівки. Музичне оформлення, що надало святові особливої атмосфери, підготовлене творчим центром Олега Писаренка.
Директор Полтавського художнього музею  Ольга Курчакова наголосила, що ця подія є особливою, оскільки багато хто з відвідувачів був одягнутий в ексклюзивні вироби майстрині, що надавали їм надзвичайної елегантності. Тетяна Олександрівна займається макраме, плетінням, ручною та машинною вишивкою з 1998 року, є лауреатом всеукраїнського фестивалю "Льон-фест", головою журі якого був російський модельєр В'ячеслав Зайцев. Він згодом і запросив майстриню з показом до Москви.
Домінуючою темою її творчості є, звичайно, квіти, які, як наголосила заслужений майстер народної творчості України Надія Вакуленко, не лише на її виробах, а й прикрашають будинок Тетяни Москівець.
Голова Решетилівської районної ради Віктор Бережний зазначив, що не бачить різниці в показах іменитих дизайнерів і Тетяни Москівець. Майстриня колись навіть відмовила французьким замовникам, бо вважає, що "не все вимірюється грошима". Тетяні Олександрівні було подаровано багато квітів, щирих та приємних слів, а також альбом, у якому представлені всі виставки, що проходили в Галереї мистецтв, чільне місце серед яких займає і презентація робіт Тетяни Москівець.
Тетяна Олександрівна викладає в Решетилівському художньому професійному ліцеї, при якому створила агенцію моделей, співпрацює із журналом "Дуплет", заснувала свою творчу майстерню, бере активну участь у фестивалі "Решетилівська весна".
 Родзинкою вечора став показ мод, де всі вироби ручної роботи. Вишивкою з  квітами оздоблені костюми, сукні, парасольки та навіть дитяче і весільне вбрання. Майстриня часто наносить і малюнок на тканину. Представляли одяг клієнти, друзі та сім'я Тетяни Москівець.
Цікавляться творчістю Тетяни Олександрівни не лише жителі України, а й Росії, Білорусі, Австралії, Франції, Канади, що свідчить про неабиякий творчий потенціал дизайнера з Решетилівки.

Олеся ТИТАРЕНКО
Учениця Полтавського
багатопрофільного міського
ліцею №1.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.