Відмикав, аж поки самого не замкнули

37-річного злодія-домушника затримали працівники кримінального розшуку Кременчуцького міськуправління міліції. Офіційно мешканець Комсомольська вважався таксистом, а насправді під цією личиною займався квартирними крадіжками. Комсомольчанин примудрився обікрасти шість осель у Кременчуці та сім – у Комсомольську. І це лише ті справи, які вдалося розкрити.
Такого арсеналу відмичок, як у затриманого, навіть досвідчені слідчі ще не бачили: понад 100 видів відмичок, 200 видів ключів та більше 10 електронних ключів для відкривання під’їздів. Сам же чоловік зізнався, що спроможний відімкнути практично будь-який замок максимум за 20 хвилин.
За словами затриманого, колекцію відмичок він привіз із Москви, де працював раніше, тому не виключено, що подібним чином чоловік промишляв і в сусідній державі.
За справу брався професійно. Мав “робочий одяг” – чорну куртку, чорну шапку з прорізами для очей, пістолет “Корнет” з гумовими кулями, завжди носив з собою бінокль, щоб стежити за господарями квартири. “Знаряддя праці” ховав у сумку з-під ноутбука.
У квартирах брав лише цінні речі: ноутбуки, золоті прикраси, фотоапарати, банківські картки та зброю. Від награбованого дуже швидко позбавлявся. Комп’ютерну техніку збував у Харкові, золото – у Полтаві. Попередня сума збитків від злодійських візитів становить 60 тис. грн. Жив псевдотаксист на широку ногу – мав у Комсомольську шикарну квартиру з євроремонтом, два автомобілі. Після обшуку в його оселі знайшлося дещо з викрадених речей.
Наразі порушено ряд кримінальних справ за фактами крадіжок із проникненнями у житло. Але правоохоронці впевнені, що відомі епізоди – не останні, тож звертаються до всіх мешканців Кременчука та Комсомольська, які постраждали від злодія-домушника, з проханням повідомити в міліцію.

Олена УСКОВА
Журналіст.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.