Вітаємо! Здоров’я, достатку, добра бажаємо!

Створений першим у Котелевському районі колгосп імені ХV з'їзду ВКП(б) торік відзначив своє 80-річчя.
28 січня виповниться 35 років, як відбулося його укрупнення з колгоспом імені Червоної Армії. 32 роки це об'єднане господарство беззмінно очолює Олександр Григорович Коросташов. 10 років тому воно реформувалося в сільськогосподарський виробничий кооператив "Батьківщина".
Саме Олександр Коросташов, єдиний в Україні, так провів реформи, що зберіг цілісність територіального і майнового комплексу, забезпечив нарощення виробництва рослинницької і тваринницької продукції, робочих місць, високу економічну ефективність господарювання.
Не було жодного випадку, щоб працівники не одержували достойної заробітної плати, яка навіть в кризовий рік зросла на одинадцять відсотків.
Всі вони, як і ветерани та члени їхніх сімей, мають комфортні житлові й побутові умови, соціально захищені. За час керівництва Олександра Григоровича Коросташова у нас створено житловий фонд і 278 квартир садибного типу, які постійні квартиронаймачі за пільговими цінами викупляють і оформляють у власність.
Кооператив утримує всю соціальну інфраструктуру, надає допомогу школам, лікарням, бюджетним установам. Керівник сільгосппідприємства особисто опікується розвитком культури та спорту.
А найголовніше те, що Олександр Коросташов не привласнив надбаного попередніми поколіннями. Всі колишні колгоспники (працюючі й пенсіонери) є засновниками кооперативу, мають свої майнові та земельні паї, які знаходяться у їх спільному користуванні на основі колективної праці.
Олександр Григорович вважає, що у власності можна мати тільки створене власною працею. Тому його відкритий лист у співтоваристві з відомими аграріями держави став серйо-зним поштовхом для продовження мораторію на торгівлю сільськогосподарськими угіддями.
Не пішов він і шляхом прибирання до своїх рук основних засобів виробництва відстаючих колективів. Навпаки, зберіг та вдихнув нове життя у СТОВ "Правда", в яке вкладено 4,7 млн грн інвестицій.
Посаджено і поновлено 143,1 га лісу, в усіх 15 підрозділах квітнуть рукотворні сади. Тільки навесні й восени 2009 року посаджено 2069 фруктових і декоративних дерев та кущів.
Справжній гуманіст, великий працелюб і оптиміст Олександр Григорович Коросташов своїм розумом, особистим прикладом, високою громадянською активністю і відповідальністю надихає колектив, територіальні громади району й області на розв'язання насущних проб-лем.
До його думок, життєвої мудрості прислухаються колеги, а на досвід спираються аграрна наука і державні органи управління. Він обраний почесним академіком, членом президії УААН, до представницьких органів селян району, області, держави. Успішно виконує обов'язки помічника – консультанта народного депутата України.
Шановний Олександре Григоровичу!
Щиро вітаємо Вас із днем народження, безмежно дякуємо за зроблене!
Доземний уклін і шана від нас Вашій мамі Євдокії Семенівні, дружині Катерині Марківні.
Сердечно бажаємо Вам, Олександре Григоровичу, здоров'я, здійснення всіх задумів, довгих років плідної роботи.
Хай примножується щастя у Вашому домі, нехай невичерпною буде чаша добра і достатку у Ваших дітей і внуків!

За дорученням колективу
СВК "Батьківщина"
члени правління
, профкомітет, рада ветеранів.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.