“Павло Попович: земне і зоряне життя”

– Дану ідею ми сприйняли з ентузіазмом, – говорить автор та режисер фільму Володимир Дряпак. – Спочатку збиралися їхати до Москви, але завадила криза. З Павлом Романовичем же зустрілися влітку в Судаку, де він відпочивав три дні. Космонавт виділив нам сім годин часу. Розповідав він про все – дитинство, юність, як потрапив у загін космонавтів, як доводилося переносити шалені навантаження, згадував про Юрія Гагаріна, Сергія Корольова, Германа Титова, інших підкорювачів зоряного неба. Говорив і про такі речі, про які раніше
було заборонено навіть думати. Нам дуже імпонували простота і відкритість цієї людини, яка не тільки двічі злітала до зірок, а й по суті сама стала зіркою, живою легендою. За тринадцять років моєї роботи в журналістиці – це перший творчий проект такого грандіозного масштабу.
Учасники презентації – працівники музейних установ обласного центру, науковці та журналісти місцевих ЗМІ – переглянули кінострічку та поділилися враженнями від неї.
До речі, телефільм уже презентували у Києві під час міжнародної конференції у галузі космонавтики. Незабаром його планують показати і в Москві.

Анатолій ВАСЕВИЧ
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.