“Кременчукводоканал” став учасником пілотного проекту

Як повідомила прес-служба Міністерства ЖКГ, розмір позики, спрямованої на фінансування інвестиційного проекту “Реконструкція енергоємного обладнання системи водопостачання та водовідведення Кременчука”, становить 6,7 мільйона доларів США. Передбачається, що впровадження проекту дозволить підприємству щорічно заощаджувати 24,1% (5,6 млн кВт) електроенергії.
Варто зазначити, що перший інвестиційний проект Міністерства ЖКГ України “Розвиток міської інфраструктури” фінансується за рахунок позики Світового банку в розмірі 140 мільйонів доларів США. Він стартував наприкінці 2008 року й активно розвивається. Зараз завершується формування списку учасників відкритого компонента вищезгаданого пілотного проекту. Тобто триває відбір комунальних підприємств із водопостачання та водовідведення на конкурсній основі. Головним і єдиним завданням цього компонента є запровадження заходів енергозбереження – зменшення споживання водоканалами електроенергії, яке допоможе знизити навантаження і на тарифи. На сьогодні комунальні підприємства міст Одеси, Чернігова, Калуша, Коломиї вже отримали підтвердження на всіх рівнях конкурсного відбору. В грудні підписано також субкредитні угоди з комунальними підприємствами Слов’янська, Харкова, Балти, Черкас та Дрогобича.
Тепер до цього переліку долучився й Кременчук. В урочистій церемонії підписання угоди взяли участь міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко, міський голова Кременчука Микола Глухов та генеральний директор КП “Кременчукводоканал” Валерій Медведовський. Як наголосив Олексій Кучеренко, міністерство відкрило доступ до інвестицій, і та місцева влада, яка скористалася наданими можливостями, показала, що вона є ефективним власником і перспективним управлінцем.
Коментуючи цю подію, Микола Глухов зазначив: “Завдяки Світовому банку і Міністерству ЖКГ Кременчук отримав унікальну можливість модернізувати й оптимізувати систему водопостачання і водовідведення міста, що дасть змогу водоканалу Кременчука економно використовувати електроенергію та надавати якісні комунальні послуги”.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.