Преосвященного Тихона, єпископа Кременчуцького і Лубенського (Українська Православна Церква)

Від дня Христового Різдва мине зовсім небагато літ, і зітхання пророків старозавітних зміняться радісною і нездоланною проповіддю апостолів, морок Синаю поглинеться Світлом Фавору.
Нині ж у яслах лежить Богонемовля, Якому належить перемогти світ. Йому ще слід зростати, бути у послуху батьків, словом підкорювати людські серця й звершувати всі справи Свої божественним покоєм Великої Суботи Своєї й торжеством Пресвітлого Воскресіння.
Хай же в наших серцях, подібно яслам, що прихистили Христа, засіяє Різдвяне Світло. Дух Святий, Дух Істини, Який веде Церкву через хвилювання світу, установив устами Церкви звершувати урочисті поминання священних подій ради того, щоб уми людські глибше вдивлялися у свої серця й, на час відволікшись від турбот земних, приготовлялися до Вічності.
Нас чекає незмінне Життя, Життя, принесене Христом і дароване нам у Святому Хрещенні. Не згасимо ж його священного подиху. Він озивається у кожній хвилині нашого буття, стукає у наше серце й у нашу пам’ять, спонукає думати про те, якими в очах Божих будуть плоди нашого життя.
Церкві Своїй Господь не судив іти просторим шляхом. Перед нею лежить шлях, що випробовує кожного з нас, адже золото випробовується вогнем. Хай буде з кожним із вас Дух Христовий, Який подасть вам силу й мужність перейти пучину світу цього, не розточивши застави життя вічного.
Усіх вас, Христовою любов’ю поєднаних вірних чад Кременчуцької єпархії, сердечно вітаю з цим торжеством, яке прославляється в усьому світі, торжеством нашої святої віри. Хай не здолають вас хвилі житейського моря, хай сповнимося силою Божою, яка дає міць і радість невимовну. Христос, істинний Бог наш, хай освятить вас, вселиться в вас, дарує вам християнську досконалість во славу Всесвятого Імені Свого. Амінь.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.