Преосвященного Федора, єпископа Полтавського і Кременчуцького (Українська Православна Церква Київського Патріархату) Дорогі брати і сестри! Христос народився! Славімо Його!

Для чого Бог воплотився, став людиною і явився на землі? Для того, щоб виконати Своє благовоління – знищити стіну, що постала між Богом і людиною, і дати можливість людині вічно насолоджуватися повнотою спілкування зі своїм Творцем. Через втілення Сина Божого людина отримала нову можливість стати причасником Божого єства (2 Пет. 1:4). Через усиновлення по благодаті людина стає тим, Ким є Син Божий по Своїй природі.
Що спонукало Бога прийняти людське єство, стати Немовлям, прийняти вигляд раба, за висловом апостола Павла? Його Незбагненна Божественна Любов! Любов, яка стала причиною буття світу і людини. Любов, яка спонукає Всемогутнього Бога відмовитися від Своєї всемогутності. Любов, якою безмежний Бог Себе обмежив. Адже, за висловом святих отців Церкви, Бог може все, але єдине, чого Він не може, – це примусити любити Себе.
Сама уява про народження Спасителя не може залишити байдужим людське серце. Творець Всесвіту благозволив явитися у світ Немовлям у бідній печері, в оточенні пастухів. У цьому убогому вертепі, у яслах для тварин, лежав “Неосяжний Бог” – Той, Хто є сяйвом слави Божої, Його образом, смирив Себе, прийнявши вигляд раба і ставши людиною.
Усе це засвідчує, що Бог любить нас, незважаючи на нашу гріховність. Він готовий у будь-яку хвилину прийти до нас, утішити, наставити на праведний шлях і повести цим шляхом. Але ми самі повинні відкрити Йому своє серце.
У ці святі дні з особливим трепетом звернімося до Бога в молитві, попросімо у Нього сили виконувати Його волю; любити Його і всіх, хто нас оточує; любити свою Батьківщину; служити своєму народові; віддано і щиро трудитися задля слави Божої і спасіння власних душ. Якщо ми це зробимо щиро, Господь неодмінно відгукнеться на наше прохання. Адже Він Сам прийшов до нас, через Свою незбагненну любов і благовоління!
Від усієї душі вітаю всіх вірних Полтавської єпархії. Нехай Богомладенець Христос подасть усім нам віру, любов, кріпость тілесну і духовну, благословить усіх на добрі й благі справи!
Христос народився! Славімо Його!

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.