Високопреосвященнішого Филипа, архієпископа Полтавського і Миргородського (Українська Православна Церква) Возлюблені в Господі отці, браття й сестри!

Ніколи Бог не стояв осторонь людського життя. В усі епохи і часи Він являв чудеса і знамення, відкривав Свою волю через пророків, навчав і виховував людство Законом. Але нині Він Сам сходить на землю, щоб спасти людство.
Та до перемоги над смертю Христос мав пройти земний шлях, сповнений скорбот і випробувань, спокус і відвертого богоборства. І Христос, возлюбивши людей, іде цим шляхом, у покорі Небесному Отцю, сповнений благодаті, миру й істини.
І ми не повинні забувати, що життя справжнього християнина – життя Христове: “Уже не я живу, але живе в мені Христос” (Гал. 2. 20). І так кожен із нас має йти за Христом, у покорі й смиренні, у радості й горі, у скорботі й у торжестві.
Ніколи християнство не було легким, але ніколи й не існувало нічого природнішого для людини за життя християнське. Гріх не лише вигнав перших людей із раю, він, ніби злий рабовласник, змушував і змушує своїх рабів – грішників – виконувати неприродне для себе: вбивати, ненавидіти, заздрити, чинити всяку неправду. І воістину відкрився для нас Едем, коли ми отримали змогу жити за законом Божим, коли ми звільнилися від рабства гріха.
Тож сьогодні ми, споглядаючи Христа не на царському троні, але в смиренних яслах, учимося в Нього мудрості смирення. Припадаючи до Богонемовляти зі Східними мудрецями, приносимо в дар наші віру, надію і любов – замість злата, смирни й ладану. Восхваляючи Пресвяту і Пречисту, Преблагословенну Богоматір – Діву Марію, очищаємо свої серця від гріховної нечистоти.
Вітаю вас, возлюблені мої, з Різдвом Христовим та благословенним новоліттям! Народжений заради нашого спасіння Христос Господь хай благословить вас усіма дарами духовними і небесними! Хай і потрібні для життя земні блага дасть вам Бог! Миру, злагоди і спокою бажаю Богом береженій Полтавщині й усій Україні!
“Благодать Господа нашого Ісуса Христа, і любов Бога Отця, і причастя Святого Духа з усіма вами. Амінь” (ІІ Кор. 13. 13).

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.