Тарифи на контролі

Зокрема, відповідаючи на запитання про ставлення АМКУ до рівня платежів, які справляються за здійснення торговельної діяльності на центральному полтавському ринку, – 200–250 грн за квадратний метр, Володимир Оніщенко зауважив, що фахівці територіального відділення АМКУ, досліджуючи послуги на ринках Полтавської області, виявили на центральному ринку Полтави досі невідому їм структуру, яка надає послуги підприємцям, – “Український економічний фонд”. Поки що місця її розташування, юридичної, поштової адрес в АМКУ не знають. “Та адреса, яку нам надали, неправдива: ми зробили запит у Дніпропетровськ, але нам відповіли, що суб’єкта господарювання за такою адресою немає”, – розповів голова відділення. Тож нині триває розшук структури, зокрема через органи податкової адміністрації. Коли її знайдуть, то буде наведено порядок, в тому числі порушено й питання про рівень тарифів, пообіцяв Володимир Оніщенко.
Коментуючи ситуацію, що склалася з підвищенням тарифу на проїзд у міських автобусах в Полтаві, – міська рада погодила тариф 1,25 грн, водночас облдержадміністрація не погодила, Володимир Оніщенко оцінив її як складну й тривалу в часі: “Розмови щодо  вартості проїзду у громадському транспорті ведуться з початку 2009 року. Нині ситуація склалась наступним чином. Встановлення тарифів на перевезення  було повноваженням органів місцевого самоврядування, але з’явилася постанова від 17.11.2009 року № 1175, відповідно до якої органи місцевого самоврядування, обрахувавши тариф, повинні передавати свої висновки в Мінекономіки, на рівні якого прийматимуть остаточне рішення щодо вартості проїзду. Ми досліджували питання обгрунтованого рівня тарифів на проїзд пасажирів у Полтаві. Говорити про те, багато це чи мало, відповідальності на себе не беру”. Разом із тим керівник підкреслив: якщо не підтримати автобусних перевізників, Полтава може залишитись взагалі без них. Тож, можливо, міській раді варто передбачити певні дотації для перевізників на перехідний період.
Аналізуючи ситуацію на ринку ліків, Володимир Оніщенко констатував, що у ході перевірок територіальним відділенням АМКУ, а також податкової та цінової інспекцій суттєвих порушень при реалізації медпрепаратів у аптечних межах Полтавської області не виявлено.

Людмила САМОЙЛОВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.