Перспективи розвитку міста обговорювала громада

– У цьому ми переконалися під час проведення фестивалю “Козацькі сурми”. Захід довів, наскільки цікавою і зручною для жителів міста та потенційних туристів є ця територія. Але разом із тим зрозуміли, наскільки необхідним є її благоустрій і розвиток для створення зони відпочинку, індустрії розваг. Для забезпечення економічного ефекту місту потрібно організувати надання додаткових послуг і провести комплекс підготовчих робіт. Над цим і працює координаційна рада з питань розвитку туристичної галузі. Ми готові прислухатися до думки громади, – наголошує міський голова.
Розпочали з розробки проекту Концепції розвитку прибережної території в межах річки Дніпро. Напередодні громадських слухань відбулися зустрічі в трудових колективах. Тож кожен із учасників мав змогу подати свої пропозиції чи зауваження. У ході обговорення йшлося про  збереження цілісності території, забезпечення доступу всім мешканцям і гостям до прибережної зони і до спортивних, культурно-розважальних закладів, які там відкриють. Найбільш гострим під час слухань було питання будівництва гребного каналу, про яке говорять уже п’ять років. Його навіть включено до обласної програми, але зрушень допоки немає. Щоб компенсувати такі втрати, комсомольчани запропонували змінити наміри й споруджувати канал, який би відповідав міжнародним стандартам. Разом із тим фахівців-екологів непокоїть якість дніпровської води, що може стати загрозою в реалізації запропонованого проекту.
З такою засторогою погодився й голова облдержадміністрації Валерій Асадчев, наголосивши, що зелені водорості Дніпра є великою проблемою для всієї держави, тому її потрібно розв’язувати комплексно.
– Для Полтавщини це важливо й тому, що наша область виступила ініціатором реанімації Дніпра як великої судноплавної артерії, – сказав голова ОДА. – Зараз у Градизьку вже розпочато роботу із закладання зернового терміналу, в Кременчуці завершують підготовчий етап. Тобто Дніпро почне працювати як велика судноплавна артерія. Разом із вантажними баржами розпочнеться розвиток й іншого транспорту. Тому цей проект варто реалізовувати, бо якщо ви його не впровадите, це зроблять інші, адже такий проект – то додаткові інвестиції. Обласна влада готова підключитися до його реалізації й шукати інвесторів. Щодо каналу – то це  дуже важливий елемент проекту, я б навіть сказав, один із домінантів. Якщо його збудують у європейських стандартах, то він перший залучить і приведе інвестора. Ми готові сприяти його будівництву, але ініціатива має бути міською.  
Учасники громадських слухань схвалили запропонований проект, сприйнявши його як гідний подарунок місту до 50-річного ювілею.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.