Олександр Удовіченко: “За рахунок місцевих коштів “латається” дірка Держбюджету”

Вчорашня картотека місцевих бюджетів – 35 мільйонів 400 тисяч гривень, тобто не були проплачені платіжки місцевих бюджетів усіх рівнів. Сьогодні (прес-конференція проходила 22 грудня ц.р. – Авт.), за даними обласного фінуправління, в казначейство направлено платіжних документів ще на 20 мільйонів гривень, і вони також не проплачені. Більше 50 мільйонів гривень – картотека лише по місцевих бюджетах області. Розповсюджена заява Партії регіонів щодо ігнорування вимог місцевої влади. Такого ще не було в житті нашої незалежної держави, коли за рахунок  місцевих коштів практично “латається” дірка Державного бюджету. Раніше, коли були транші МВФ, уряд кредитував єдиний казначейський рахунок. Тобто зупиняли на тиждень платежі місцевих бюджетів, вирішували свої проблеми, а потім відпускали. Сьогодні ситуація критична, бо залишається тиждень до завершення року, і до 25 числа повинні бути зроблені всі платежі по місцевих бюджетах. Ми маємо проблему, адже ці платежі не будуть зроблені, й маємо колапс завершення місцевих розрахунків, спричинений центральною владою і центральним казначейством за вказівкою уряду.  
Нині виплачені тільки захищені статті, тобто по місцевих бюджетах профінансована заробітна плата та “з потугами”, раз у два дні, оплачуються пальне для машин “швидкої допомоги” і найнагальніші платежі. Тому хочу акцентувати увагу: так не може бути у державі. Ми підтверджуємо заяву нашої центральної партійної структури. Порушується питання зібрання комісій обласної ради, бо якщо всі ті рішення, які ми прийняли на останній сесії, не будуть  профінансовані, все це залишиться проблемою, – підкреслив голова обласної ради.
– Не виплачуються гроші дорожникам, тому маємо складну ситуацію на вкритих снігом і кригою дорогах, які не розчищаються. Причому не лише на шляхах державного значення, а й на місцевих, комунальних, бо такі потреби – це незахищені статті бюджету, фінансування яких зупинено. Колапс дорожньої служби – факт, який є реальністю. Думаю, ми можемо й не отримати ці кошти, при тому, що вони є на рахунках. Про це повинні знати люди. Це – яскравий приклад непрофесійних дій уряду, – висловив занепокоєння Олександр Удовіченко.
У ніч на 22 грудня у Полтаві було здійснено спробу підпалу офісу Партії регіонів.
– Ми вдячні оперативним діям підрозділів МВС і СБУ, які працювали злагоджено і спільно. Про намір підпалу було відомо заздалегідь, і трьох осіб затримали практично “на гарячому”, – наголосив керівник Полтавської обласної організації Партії регіонів Олександр Удовіченко. – Ведуться слідчі дії. Ми розраховуємо на те, що правоохоронці доведуть справу до логічного завершення, і буде зрозуміло, хто це робить і навіщо.
“Зоря Полтавщини”, 1 сот., 25_12_09
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.