Вшанували чорнобильців

– У 2009 році на пільги й гарантії для полтавців, потерпілих від Чорнобильської катастрофи, виділено 33 мільйони гривень із державного і 1 мільйон 300 тисяч гривень – із обласного бюджетів, – сказала на зустрічі з чорнобильцями заступник голови облдержадміністрації Надія Мякушко.
Заступник голови обласної ради Петро Ворона  висловив присутнім вдячність і глибоку шану за зроблене ними та запевнив, що обласна влада докладатиме всіх зусиль, щоб на місцевому рівні й надалі морально і фінансово підтримувати людей, які врятували свою країну, Європу від ядерного лиха.
Учасники зібрання вшанували пам'ять товаришів, які відійшли у вічність, пом'янули хвилиною мовчання. Ліквідаторам наслідків катастрофи вручили почесні відзнаки.
Працівників і пенсіонерів органів внутрішніх справ – учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС – вшанували в головному управлінні МВС України в Полтавській області. До Меморіалу працівникам міліції, які загинули під час виконання службових обов'язків, лягли живі квіти.  Біля Архангело-Михайлівської каплиці було звершено поминальну відправу.  
Зустрічі з чорнобильцями, урочистості для них, вручення почесних відзнак відбулися в містах і районах області. Загалом на Полтавщині нині проживають 25 тисяч людей, які постраждали від найстрашнішої техногенної катастрофи, майже 200 з них – ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС.  
“Зоря Полтавщини”, 1 стор., 16_12_09
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.