Іноземний досвід – вітчизняним держслужбовцям

Обговорюючи тему діяльності органів влади в Україні, Валерій Асадчев наголосив, що державний службовець не повинен залежати від політики, а має служити лише своїй державі. Олександр Удовіченко підкреслив необхідність подальшої спільної і професійної роботи органів державної влади, місцевого самоврядування і кожного держслужбовця.
Під час конференції відбулося підписання Угоди про співробітництво між Головдержслужбою України, Полтавською облдержадміністрацією та Полтавською обласною радою. Кінцева мета угоди – підвищення ефективності діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування області.
– Нинішня, вже четверта, конференція – надзвичайно важливий захід, оскільки питання зв’язку науки і практики є запорукою успіху будь-яких реформ, у тому числі й державного управління, – зазначив Андрій Вишневський. – Практика підписання угод із регіонами в Головному управлінні державної служби України була започаткована кілька років тому, ми маємо вже близько десятка таких договорів. Угода з органами влади Полтавської області має свої особливості, вона є конкретною і практично зорієнтованою. Там лише два напрями співробітництва, обидва пов’язані з європейською інтеграцією.
На брифінгу для журналістів Валерій Асадчев нагадав, що Полтавщина має хороший досвід участі в міжнародних проектах, тому треба використати можливості нової пропозиції допомоги нашій області від світового співтовариства. Заступник голови обласної ради Петро Ворона поінформував, що ініціативи місцевих громад Полтавщини визнаються переможцями у конкурсах підтримки програм місцевого самоврядування і отримують додаткові кошти для реалізації цих ініціатив.
Загалом участь у конференції взяли більше 70 науковців з багатьох міст України, а також представники Казахстану, Польщі, Росії. Учасники зібрання підтримали пропозицію організаторів щодо проведення п’ятої всеукраїнської конференції за цією ж тематикою восени 2010 року в Полтаві.
Вибір навчального закладу для проведення нинішнього представницького форуму не випадковий – тут вперше на Полтавщині планується запровадити нову магістерську спеціальність – “державне управління”.
– Приймаючи це рішення, ми вивчили потребу в таких фахівцях у нашому регіоні, врахували й те, що область має значний кадровий резерв, – говорить ректор ПНТУ, голова ради ректорів вищих навчальних закладів Полтавського регіону, депутат обласної ради Володимир Онищенко. – Є певні рекомендації Кабінету Міністрів і Секретаріату Президента щодо заміщення вакантних посад державних службовців – вони повинні мати диплом магістра державного управління.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.