Депутатський аналіз бюджетних запитів

У порядку контролю депутати заслухали та взяли до відома звіт начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Анатолія Глоби про використання бюджетних асигнувань на будівництво, реконструкцію та реставрацію об’єктів соціально-культурного призначення за 9 місяців 2009 року. Всього підрядними організаціями було освоєно понад 28 мільйонів гривень капіталовкладень, що становить 70% від плану.
Для вчасного та ефективного використання бюджетних ресурсів комісія рекомендувала облдержадміністрації внести пропозиції з перерозподілу коштів між об’єктами.
Про виконання Програми економічного і соціального розвитку області за 9 місяців 2009 року доповіла начальник головного управління економіки облдержадміністрації Валентина Поліщук. Наслідки економічної кризи спричинили зниження в області показника валової доданої вартості, який у першому півріччі становив 26,7%. Майже вдвічі нижчими були обсяги кредитування економіки. На 35%, порівняно з відповідним періодом минулого року, виконано будівельних робіт. Водночас намітилася тенденція до зростання промислового виробництва, валової продукції сільського господарства. Позитивну динаміку, в порівнянні з початком року, мають основні галузі переробної промисловості.
Комісія розглянула питання про внесення змін до показників обласного бюджету на поточний рік. У зв’язку з перевиконанням планових показників доходної частини  бюджету за січень–жовтень 2009 року планується додатково розподілити понад 15 мільйонів гривень.
Депутати проаналізували бюджетні запити, погоджені головним фінансовим управлінням облдержадміністрації.
Було схвалене спрямування коштів на придбання обладнання та медикаментів закладам охорони здоров’я обласного підпорядкування, дитячого лікувального харчування, проведення капітальних ремонтів будинків-інтернатів, реставрацію Полтавського краєзнавчого музею, надання матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам, оздоровлення та відпочинок дітей, зміцнення матеріально-технічної бази обласних дитячо-юнацьких спортивних шкіл, кредитування сільських забудовників, підтримку обласних газет “Зоря Полтавщини”, “Село полтавське”, книговидання, встановлення лічильників тепла на об’єктах спільної власності територіальних громад області, створення регіонального матеріального резерву області тощо.
Обговорюючи виділення коштів на реалізацію заходів Програми розвитку обласного державного телерадіомовлення Полтавської ОДТРК “Лтава” на 2008–2010 роки, на пропозицію депутата Валерія Пархоменка рекомендовано виділити кошти на будівництво кабельних оптоволоконних ліній та закупівлю телевізійних передавачів за умови передачі цього майна на баланс управління майном обласної ради та надання ОДТРК “Лтава” в оренду.
Комісія підтримала пропозицію депутата Валерія Головка про виділення 2-х мільйонів гривень на фінансування будівництва спортивно-оздоровчого комплексу в Полтаві. Пропозицію облдержадміністрації про виділення чергового траншу на фінансування робіт із реставрації обласного музично-драматичного театру імені М.В.Гоголя депутати вирішили розглянути після надання управлінням капітального будівництва облдержадміністрації інформації про розцінки на реставраційні роботи.
Бюджетні запити головного управління житлово-комунального господарства, головного управління агропромислового розвитку, відділу в справах сім’ї та молоді облдержадміністрації рекомендовано попередньо погодити на засіданнях профільних комісій обласної ради.

Прес-служба обласної ради
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.