На Полтавщині планується зняти обмежувальні заходи

Щодо зняття обмежувальних заходів, то, за словами заступника голови облдержадміністрації Надії Мякушко, приймати рішення в кожному окремому районі й місті згідно з законодавством будуть міські або районні надзвичайні протиепідемічні комісії за поданням санітарних лікарів. “Маємо надію, що вже з понеділка, 23 листопада, ми знімемо обмежувальні заходи і приступимо до навчально-виховного процесу в цілому в області, можливо, за винятком окремих районів і міст”, – зазначила Надія Мякушко.
До шкіл діти йтимуть, як після звичайних канікул. Дошкільні заклади прийматимуть дітей без довідок, але згідно з відповідними нормативними документами стан здоров'я дітей перевірятиметься в самих дитячих садках. Такі дії узгоджені фахівцями обласної санстанції та головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації. “Але прошу всіх громадян області під час виявлення симптомів захворювання ГРВІ залишати дітей удома та обов'язково звертатися до лікаря”, – наголосив Віктор Лисак.
Щодо відновлення навчального процесу, то начальник головного управління освіти й науки облдержадміністрації Володимир Мирошніченко поінформував про відпрацювання навчальних програм, відзначивши, що терміни канікул встановлюються органами місцевого самоврядування. Тож є можливість скоротити зимові та весняні канікули, окрім цього, ущільнити вивчення учбового матеріалу, окремі теми вивчати оглядово або переносити на самостійне вивчення учнів, використовувати резервні години для вивчення основного матеріалу. Очевидно, доведеться працювати й у суботні дні.
Тим часом Міністерство охорони здоров'я підтвердило 344 випадки смерті від грипу й гострих респіраторних вірусних інфекцій в Україні станом на 18 листопада. Сім смертей зафіксовано на Полтавщині. В цілому, починаючи з 29 жовтня, на грип і ГРВІ в Україні захворіло понад півтора мільйона чоловік. У Полтавській області – 38 тисяч 446 осіб. Найбільше людей звертається за медичною допомогою у містах Полтаві, Кременчуці, Комсомольську, Лубнах, а також у Лохвицькому та Полтавському районах.

Ірина РОГОЖИНСЬКА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.