Осінній вірус: ситуація контрольована

Фахівці зазначили також, що на початок минулого тижня припав пік чисельності звернень населення з приводу респіраторних захворювань, але за останні дні перед засіданням ситуація нормалізувалася – кількість звернень фактично стала типовою для осіннього періоду. Лікарні області мають достатній запас антивірусних ліків, у тому числі й препарату "Таміфлю". Розроблена система лабораторних досліджень на вірусоносії, організовано виготовлення та забезпечення населення  і медпрацівників захисними масками. Вживаються інші заходи.
Депутати визнали доцільним поповнити за рахунок обласного бюджету статутний фонд комунального підприємства "Полтавафарм" для придбання ліків, що будуть направлені в аптеки, аптечні пункти та
ФАПи. Рекомендовано пролонгувати договір між ОКП "Полтавафарм" і головним управлінням охорони здоров'я облдержадміністрації щодо медикаментозного забезпечення медустанов на випадок надзвичайних ситуацій.
За пропозицією заступника голови обласної ради Володимира Марченка головне управління охорони здоров'я облдержадміністрації отримало завдання розробити проект обласної Програми профілактики за-
хворюваності на грип. Органам місцевого самоврядування рекомендовано вишукати кошти у місцевих бюджетах на боротьбу з епідемією.
 У порядку контролю депутати заслухали та взяли до уваги підсумки виконання обласної Програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, допомоги та лікування ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2004 – 2008 роки. Як доповів Віктор Лисак, за час дії Програми з обласного бюджету було спрямовано майже 8 мільйонів гривень, які використані переважно на матеріально-технічне та медикаментозне забезпечення обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом, надання спеціалізованої медичної допомоги ВІЛ-інфікованим та хворим на СНІД, проведення відповідних тестувань,  консультацій. Втім, незважаючи на впровадження сучасних методів профілактики, діагностики та лікування, розвиток епідемії ВІЛ-інфекції в області зупинити не вдалося. На Полтавщині зареєстровано понад 2700 ВІЛ-інфікованих та 456 хворих на СНІД. З початку епідемії від цієї страшної хвороби пішло з життя 265 полтавців.
Депутати також заслухали звіт Євгена Скалянського про  роботу на посаді головного лікаря обласної клінічної лікарні імені М.В.Скліфосовського, обговорили та підтримали проект Положення про заснування обласної премії імені М.В.Скліфосовського.
У роботі комісії взяли участь заступник голови обласної ради Петро Ворона, депутат обласної ради, заступник голови облдержадміністрації Надія Мякушко.

Прес-служба  обласної ради
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.