Не ту науку обрав

Працівники міліції знали, що протягом останніх місяців у цій лісосмузі  було скоєно два пограбування жінок. Потерпілі добре розгледіти злочинця не змогли, але обидві стверджували, що нападник був у чорній шапці з вирізаними дірками для очей і рота та з ножем. По голосу грабіжника потерпілі зробили висновок, що він був ще зовсім юним. Тому правоохоронці відразу запідозрили у молодику саме того злочинця, якого розшукували декілька місяців. І вони не помилились.
Грабіжником виявився 15-річний мешканець Полтави, студент 2-го курсу одного з технікумів. Він зізнався у заподіяному та пояснив, що до злочинів його підштовхнули непорозуміння та постійні суперечки з батьком, який примушував його… вчитись у технікумі.
За прогули занять батько часто сварив хлопця, намагався направити його на правильну стежку, однак безрезультатно. Коли влітку цього року студент-невдаха не зміг скласти екзамени за перший курс, батько вкотре у словесній формі взявся за виховання сина. В результаті хлопець вирішив на декілька днів піти з дому в ліс, що знаходиться неподалік. На другий день перебування в лісі закортіло їсти, а грошей – катма. Замість того, щоб повернутись додому, новоспечений волоцюга вирішив відібрати гроші у жінок, які проходили поруч. Дочекавшись темряви, він одягнув на голову заздалегідь підготовлену шапку з дірками для очей і рота і пішов за жінкою, яка проходила біля лісосмуги у напрямку селища Яр. Порівнявшись із нею, хлопець вирвав із її рук сумку та побіг у ліс. Коли переконався, що його не переслідують, за-
брав гроші (першого разу їх було 80 гривень), а сумку викинув. У той же вечір він витратив гроші на продукти харчування та солодощі.
"Другий злочин молодик скоїв уже у вересні, коли в черговий раз пішов з дому, – розповідає заступник начальника Київського райвідділу підполковник міліції Георгій Карпіченко. – Провівши декілька днів у тому ж лісі та розтративши гроші, які в нього були, він знову вибрав жертву та пограбував її. Діяв за аналогічною схемою, лише на цей раз для більшої надійності узяв із собою ножа. Напад здійснив точно на тому ж місці, що й попередній: із ви-
рваної сумочки забрав на цей раз уже 180 гривень і знову витратив їх, за його словами, на солодощі та продукти харчування".
Проти грабіжника порушено кримінальну справу. Йому загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Володимир ПАСІЧКО
Помічник начальника Київського РВ ПМУ
 із взаємодії з громадськістю та ЗМІ
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.