Чужих дітей не буває

під головуванням заступника голови облдержадміністрації Надії Мякушко.
Вирішальну роль у сфері усиновлення відіграли соціальні ініціативи Президента України Віктора Ющенка, спрямовані на привернення уваги до проблем дітей без опіки. Так, у 2005 році на Полтавщині понад 90% сиріт залишалися поза сімейними формами виховання. Нині цей показник складає менше 10%. Це переважно діти з важкими вадами здоров'я і діти старшого віку, які не хочуть бути усиновленими.  
– Сьогодні в області немає жодної здорової дитини до п'яти років, яка була б у сиротинці, – зазначила Надія Мякушко. – Майже всіх дітей, які за останні два роки стали сиротами чи були позбавлені батьківського піклування, усиновили, взяли під опіку або на виховання у дитячі будинки сімейного типу.
За останні п'ять років в області усиновлено 425 дітей. 1718 дітей виховують опікуни і піклувальники. Значно збільшилася кількість дитячих  будинків сімейного типу: з двох у 2005-му до дев'ятнадцяти у 2009 році.
Позитивною тенденцією є те, що нині національне усиновлення на Полтавщині вдвічі перевищує іноземне. Ще два роки тому ситуація була  протилежною.
– Згідно з діючим міжнародним законодавством протягом трьох років наші консульства здійснюють контроль за кордоном, – сказала Надія Мякушко, – але  маємо багато випадків, коли прийомні батьки змінили адреси і ми втратили цих дітей з поля зору наших дипломатичних служб. Тому кожна дитина, яка може бути усиновлена в Україні, має бути усиновлена в Україні.
“Зоря Полтавщини”,2 стор., 2_10_09
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.