Святкове розмаїття Кременчука

Під час урочистого мітингу з нагоди свята, в якому взяв участь голова облдержадміністрації Валерій Асадчев, центральною вулицею пройшли колони студентів навчальних закладів міста, члени шкільного об'єднання "Армія добра", учасники художньої самодіяльності, спортсмени, духові оркестри, військові та ліцеїсти. Все це додало особливого настрою і ветеранам, і підростаючому поколінню.
Голова обласної ради Олександр Удовіченко привітав кременчужан під час проведення святкової сесії міської ради. Він зазначив, що Кременчук зі своїм промисловим потенціалом був і є головним містом Полтавщини. Традиційно депутати прийняли рішення щодо присвоєння звання "Почесний громадянин Кременчука". Ним став колишній директор ХК "АвтоКрАЗ" Олексій Горяїнов, який очолював підприємство 12 років і вніс вагомий вклад у розвиток не тільки автомобільного виробництва, але й соціальної сфери міста. Почесним знаком "За заслуги перед містом" нагороджено голову Кременчуцької міської громадської організації "Союз-Чорнобиль-Україна" Валерія Більченка, директора міського Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Надію Колесник, директора ТОВ "Будівельна фірма "Хортиця" Анатолія Тягла, голову Кременчуцького відділення Української спілки в'язнів – жертв нацизму Віктора Черепніна, голову правління ВАТ "Крюківський вагонобудівний завод" Євгена Хвороста, заступника директора з навчально-виховної роботи ліцею №30 Юлію Макашову і колишніх керівників кондитерської та тютюнової фабрик Володимира Семенова й Віталія Сергієнка.
У День міста довгоочікуваний подарунок отримав Центр ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів: друге приміщення з необхідними кабінетами та басейном гостинно відчинило двері перед дітьми та їхніми батьками.
Не залишилася осторонь і молодь Кременчука, організувавши п`ятий ювілейний обласний фестиваль "Extreme-zone" за активного сприяння міського голови Миколи Глухова. Крім традиційних виступів рок-, реп-команд, bmx, trial, ролерів, глядачі могли побачити показові виступи степістів та реконструкторів стародавніх бойових мистецтв. Великим сюрпризом для глядачів стали змагання зовсім юних жителів міста на дитячій авто-, мото- та велотехніці й з дартсу. Зважаючи на те, що подібні фестивалі в Україні цього року ніде не відбувалися, молодь Кременчука висловила пропозицію оголосити Кременчук офіційною столицею "Extreme-zone", а міського голову Миколу Глухова назвали найекстремальнішим мером найекстремальнішого міста.
“Зоря Полтавщини”,16 стор., 2_10_09
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.