Полтавщина

Його у 1959 році заснував учитель історії місцевої школи Федір Могиленко, а в травні 1968 року музею присвоїли звання народного. Тридцять років музей знаходився в сільському Будинку культури, а потім для нього обладнали окреме приміщення. Нині експозиція духовної скарбниці села складається з 4 тисяч 200 експонатів. Нею опікується завідувачка музею Світлана Микитенко.
Сотні записів відвідувачів у Книзі відгуків свідчать про визначну роль музею у вихованні підростаючого покоління та збереженні історії Новоаврамівки. Серед найцінніших експонатів – повний трудовий літопис ордена Трудового Червоного Прапора колгоспу "Червона зірка", який з 1947-го по 1976 роки очолював Герой Соціалістичної Праці Іван Мовчан.
Театралізоване дійство, присвячене Дню села, відбулося у місцевому Будинку культури. Свої пісні односельцям подарували відомий народний самодіяльний хор (художній керівник – заслужений працівник культури Анатолій Демент), чоловічий вокальний ансамбль, сімейний ансамбль Ганзенків. Були пошановані славні земляки новоаврамівців, місцеві майстрині-вишивальниці, найстаріший та наймолодший жителі села.

Угода про співробітництво

В обласному центрі відбувся бізнес-форум "Україна – Білорусь", організований Полтавською торгово-промисловою палатою та Брестським відділенням Білоруської ТПП. Відкрив його віце-президент Полтавської торгово-промислової палати Олександр Дуднік. Він охарактеризував соціально-економічний потенціал області, її здобутки і найближчі перспективи подальшого розвитку та розповів про діяльність Полтавської ТПП. Його білоруський колега – директор Пінської філії Брестського відділення Білоруської торгово-промислової палати Віктор Мірошниченко – зазначив, що за останні півтора року товаро-обіг між нашими країнами зріс удвічі, а з окремими областями – навіть утричі.
Під час зустрічі її учасники – понад 50 представників підприємств та підприємців з Білорусі й України – ділилися досвідом, обговорювали перспективи співпраці у багатьох сферах народногосподарського комплексу.
Також на цьому бізнес-форумі було підписано угоду про співробітництво між Брестським відділенням Білоруської ТПП та Полтавською торгово-промисловою палатою.

Почали з обліку мереж

Перш ніж щось систематизувати, його потрібно облікувати. Кременчуцька міська влада дійшла висновку, що настав час упорядкувати міські інженерні мережі всіх категорій. Для цього створено робочу групу під керівництвом заступника міського голови Миколи Порицького. В тісній співпраці з підприємствами, організаціями та установами група має належним чином взяти на облік  водопровідно-каналізаційне господарство, теплотраси, газопроводи, електрокабельні комунікації, зв'язок, у тому числі й оптоволоконний. Після цього буде створено зведений документ, який відобразить реальний стан і розташування існуючих міських мереж. Його другою частиною повинні стати пропозиції щодо подальшого розвитку мереж у контексті існуючого генплану і перспектив розвитку територій, а також – з урахуванням питань енергозбереження.
Ця об'ємна робота повинна лягти в основу створення комплексної міської програми розвитку мереж на довготривалий термін – до 2020–2022 років.

Подарунок правоохоронцям

Напередодні відзначення 18-ї річниці Незалежності України ВАТ "Полтаваобленерго" подарувало Раді ветеранів управління СБУ в Полтавській області нове відремонтоване приміщення.
Як повідомляє прес-служба УСБУ, Рада ветеранів об'єднує близько 800 колишніх співробітників органів держбезпеки. Ветеранська організація залучає пенсіонерів до громадського життя, вирішує побутові проблеми, організовує лікування та дозвілля. Одне з найважливіших завдань Ради – участь ветеранів у професійному становленні молодих співробітників служби.  

День поезії ветеранів

Голова ради ветеранів Великої Вітчизняної війни, праці та Збройних сил Октябрського району Полтави Іван Коваленко організував та провів День поезії ветеранів. У центрі уваги учасників заходу був активний член районної ради ветеранів, учасник бойових дій Великої Вітчизняної війни, автор низки віршів і прозових творів Борис Ковтун.
Нещодавно Борису Петровичу виповнилося 85 років. Із цією датою ветерана поздоровив голова міської ради ветеранів Віктор Подзоров, а також учасники бойових дій Анна Храмова, Олексій Салатний, член Президії ради ветеранів Октябрського району м. Полтави Ольга Колон- тай, член ради ветеранів району Володимир Яскевич, який запропонував, щоб подібні зустрічі ветеранів стали традиційними.
А потім звучали вірші Бориса Ковтуна – спогади про Велику Вітчизняну війну, про дружбу, про кохання, про тих, кого вже немає поряд із нами…
“Зоря Полтавщини”, 1_09_09, 2 стор.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.