Розглянуто сесійні питання

У роботі комісій взяли участь голова обласної ради Олександр Удовіченко, заступники голови обласної ради Володимир Марченко, Петро Ворона, перший заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Іван Близнюк, заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Надія Мякушко, заступники голови облдержадміністрації Андрій Баранов, Сергій Ясинський, керівники органів місцевого самоврядування, начальники обласних управлінь і служб.
Різні думки висловили депутати при обговоренні питань про припинення права користування мисливськими угіддями та про надання в користування ТОВ "Зелений бір Полтава" мисливських угідь на території Диканського, Зіньківського і Котелевського районів.
Зокрема, голова обласної ради Олександр Удовіченко, депутат Валерій Сідько зазначили, що значні інвестиції забезпечать належний рівень утримання мисливських угідь, сприятимуть їхньому розвитку. Водночас, на переконання депутата Івана Коваля, місцевим мисливцям має бути гарантоване право на безкоштовне полювання в цих угіддях. Депутат Надія Мякушко вважає, що передавати угіддя в довгострокове користування приватній структурі не варто, насамперед слід провести необхідні розрахунки, визначити ефективність запланованих інвестицій, а вже потім приймати рішення про передачу.
У ході обговорення проекту рішення про внесення змін до обласного бюджету на 2009 рік, який передбачає розподіл 14,4 млн грн додаткових фінансових ресурсів за результатами перевиконання планових показників доходної частини бюджету за перше півріччя, депутати Володимир Оніщенко, Надія Мякушко, Іван Гальченко, Дмитро Хрістов внесли пропозицію підтримати виділення коштів для придбання приміщення для Лубенської середньої загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів №2; депутат Юрій Шляховий – забезпечити в повному обсязі розрахунки у 2009 році по м.Полтава за надані населенню пільги та субсидії за оплату комунальних послуг за рахунок субвенції спеціального фонду державного бюджету; депутат Олег Пустовгар – передбачити кошти на проведення конкурсу "Краща книга Полтавщини", на закупівлю обладнання для перенесення на цифрові носії фонотеки ОДТРК "Лтава", на видання журналу для дітей "Дієслово"; депутат Іван Близнюк – виділити кошти на реконструкцію даху пам'ятки архітектури національного значення – садиби Закревських у с.Велика Рудка Пирятинського району, на будівництво спортивно-оздоровчого комплексу в
м. Полтава, на утримання спортивного комплексу в м. Гребінка; депутат Олександр Коваль – на поповнення статутного фонду комунального підприємства "Обласне готельне господарство".
Заступник голови обласної ради Володимир Марченко запропонував облдержадміністрації внести пропозиції щодо вишукання коштів на погашення заборгованості по введенню в дію системи опалення Старицьківської загальноосвітньої школи Машівського району.
 Розглядаючи блок питань про погодження отримання без проведення аук-
ціону спеціальних дозволів дочірньою компанією "Укргазвидобування" Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку з подальшим видобуванням нафтогазоносних надр області, голова обласної ради Олександр Удовіченко рекомендував утриматися від підтримки даних проектів рішень до підписання НАК "Нафтогаз України" угоди з Полтавщиною на фінансування соціальної інфраструктури територій, на яких працюють підрозділи компанії.
 ”Зоря Полтавщини”. 2 стор., 28 серпня
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.