Книги Гоголя, книги про Гоголя

Журналістам були представлені дві книги, видані за кошти обласного бюджету на замовлення управління за планом випуску соціально значущих видань: "Домінанта signore Nicolo" Лариси Волик та "Україна Гоголя", укладена Михайлом Назаренком із фотоілюстрацією Костянтина Бобрищева.
"Домінанта signore Nicolo" вийшла у ВАТ "Видавництво "Полтава" і складається з двох частин: "Подорожанин", де йдеться про мандрівки Гоголя, та "Гурман" – своєрідна кулінарна гоголівська енциклопедія.
"Україна Гоголя" побачила світ у видавництві "Оріяна". Вона містить статті письменника про Україну, зокрема його історико-публіцистичну працю "Размышления Мазепы", де “Микола Гоголь розмірковує про гетьмана і, по суті, подумки стає на його бік напередодні Полтавської битви”.
Ще п'ять із презентованих книг були видані за кошти державного бюджету і надруковані на замовлення Державного комітету телебачення та радіомовлення України за програмою "Українська книга". Це нове літературно-художнє видання  "Микола Гоголь. Всі повісті" (упорядник – Володимир Звиняцьковський, використано малюнки заслуженого художника України Сергія Якутовича). Інше видання містить дві збірки – "Вечори на хуторі біля Диканьки" і "Миргород".  Обидві книги вийшли у київському видавництві "Либідь".
А в столичному видавництві "Наукова думка" побачили світ три із семи томів Миколи Гоголя:  збірка повістей "Вечори на хуторі біля Диканьки", "Миргород", драматичні твори (комедії "Ревізор" і "Одруження"), а також "Додатки до комедії "Ревізор" (упорядник – Павло Михед).
Серед презентованих – і книги, видані коштом авторів та підприємств. Серед них – "Столичний текст Миколи Гоголя і Михайла Булгакова" Ольги Ніколенко і Тетяни Шарбенко, "Чотири сутності Гоголя" Лариси Волик, "Славетні у гоголівському краї" Володимира Хурси, путівник "Гоголівські місця Полтавщини" Ірини Потєхіної та Юлії Оніщук, "Полтавський сміхограй-2009" Івана Моцара, збірники наукових праць Полтавського державного педагогічного університету імені В.Г. Короленка із серії "Гоголівські читання в Полтаві".
Полтавський письменник Іван Нечитайло взяв участь у презентації і розповів про свою книгу "Свіча безсмертя", у якій ідеться про любов Гоголя до своєї рідної України.
“Зоря Полтавщини”, 26 серпня, 2 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.