Квітуй, Батьківщино, соборна і вільна!..

Уже третій рік поспіль у день вшанування одного з символів української незалежності юнаки та дівчата, які напередодні досягли 16-річчя, отримували паспорти громадян України. Цього року таких в області виявилося 329 чоловік. П'ятнадцятьом із них документи вручили керівники області в Полтаві, біля пам'ятника Кобзареві. А учениця Лубенської ЗОШ №3 Вікторія Охріменко свій паспорт отримала з рук Президента України Віктора Ющенка. Такої честі дівчина була удостоєна за визначні успіхи у навчанні й активну громадянську позицію.
У концертному залі Обласного центру естетичного виховання учнівської молоді з нагоди 18-ї річниці Незалежності України відбулися урочисті збори, на яких вручали державні нагороди та відзнаки облдержадміністрації, облради полтавцям, які зробили значний внесок у соціально-економічній та культурний розвиток рідного краю.
– Сьогодні Українська Держава міцно стоїть на ногах попри песимістичні прогнози несимпатиків нашої країни. Але усі ми повинні усвідомити: для того, щоб бути сильними, ми маємо бути єдиними, – наголосив голова облдержадміністрації Валерій Асадчев під час вручення державних нагород і відзнак.
Про необхідність подальшого розвитку демократичних процесів і, зокрема, самоврядування сказав голова обласної ради Олександр Удовіченко. Урочистості продовжилися святковим концертом творчого колективу Полтавської обласної філармонії.
У День Незалежності України, за доброю традицією, були покладені квіти до підніжжя пам'ятника Тарасу Шевченку та до монумента українським загиблим козакам. Їх разом із словами вдячності й шани принесли представники місцевої влади, громадських організацій, національно свідома молодь.
У селі Жуках Полтавського району відбулося освячення нещодавно зведеного меморіального комплексу українського козацтва та встановлення хреста на каплиці.
Протягом усього святкового дня в обласному центрі проводилися розважальні вікторини, конкурси та театралізовані дійства для дітей і дорослих. А кульмінацією відзначення Дня Незалежностi України в Полтаві став традиційний святковий концерт, який завершився яскравим феєрверком.
* * *
Кожен, хто у святковий день побував у Кременчуці на площі Незалежності, мав змогу залишити власне привітання повнолітній незалежній Україні на величезному плакаті.  
За сприяння Національного фонду підтримки демократії Молодіжний парламент Кременчука та міський комітет молодіжних організацій провели святкову акцію «З Днем народження, Україно!».
У наддніпрянському місті з нагоди Дня Незалежності України відбулася низка заходів для дітей, зокрема було організовано виставку дитячої творчості «Веселкове розмаїття», проведено спортивно-розважальні програми «Українцями ми народилися», «Козацькому роду нема переводу”, VIІІ Всеукраїнський фестиваль дитячого кіно та телебачення «Веселка», VIІІ Всеукраїнський конкурс-змагання юних фотоаматорів «Ми – діти України».
Комітет з фізичної культури і спорту міськвиконкому провів чемпіонати міста з настільного тенісу та більярдного спорту серед юнаків і дівчат, з боксу, кінного спорту. 23 серпня стартував відкритий чемпіонат міста з городків серед інвалідів, а 24 серпня – шаховий турнір «Кубок міста-2009». 22–23 серпня проводилися змагання за молодіжний кубок області з пляжного футболу.
* * *
Родзинкою святкування Дня народження незалежної України у Миргороді стало «повітряне дефіле» авіаційної бригади миргородських льотчиків Сергія Ялишева, Дмитра Скрипника, Миколи Артьомова та Дмитра Фішера, які разом зі своїм командиром полковником Юрієм Кришталем на стрімких СУ-27 саме повернулися зі столиці, де брали участь у військовому параді.
У курортному місті в День Незалежності України були організовані народні гуляння за участю самодіяльних творчих колективів та спортивні змагання.
* * *
Святкові заходи з нагоди Дня Державного прапора та Дня Незалежності України відбулися в усіх містах і районах Полтавщини.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.