У Вишняках стартував чемпіонат Європи

Турнір такого рівня на Полтавщині проводиться не вперше. Два роки тому наша область уже приймала учасників чемпіонату континенту. Тоді гості відзначили високий рівень організації змагань. Тож не випадково, що Хорольщину знову обрали ареною для мотобольних баталій. За словами організаторів, те, що було зроблено на стадіоні ще до проведення Євро-2007, вдалося зберегти. Також збільшено кількість освітлювальних пристроїв, встановлено електронне табло і 5 тисяч пластикових сидінь. Половину з них привезено зі столичного НСК "Олімпійський", де проводиться реконструкція.
Перед відкриттям ХХІV чемпіонату Є
вропи відбувся перший поєдинок, в якому зустрілися діючий чемпіон континенту – збірна Росії та амбіційна команда Франції. Спортсмени продемонстрували зразки мотобольної майстерності, подарувавши справжню насолоду численним вболівальникам. Складні технічні елементи, цікаві комбінації, гра головою тримали у напруженні глядачів упродовж усього матчу, що закінчився з рахунком 8:6 на користь росіян. Чотири голи у ворота французів забив капітан команди Володимир Сосницький, до речі, вихованець вишняківської мотобольної школи.
Потім відбулося урочисте відкриття турніру. Учасників чемпіонату привітали голова обласної державної адміністрації Валерій Асадчев, його перший заступник, голова оргкомітету змагань Іван Близнюк, представник європейської Федерації мотоспорту з Нідерландів Тобіас Меєрс, генеральний секретар Федерації мотоспорту України Василь Якимчук, віце-президент Федерації Олександр Постолюк, начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації  Віктор Пожечевський, виконуюча обов'язки голови Хорольської райдерж-адміністрації Галина Козлова та голова районної ради Віталій Хижняков.
На урочистостях було також зачитано вітальну адресу президента Національного олімпійського комітету України  Сергія Бубки.
Після церемонії відкриття оголосили про проведення прес-конференції для представників ЗМІ. Журналісти зібралися у прес-центрі, чекаючи на її організаторів. Але до нас так ніхто і не підійшов. Чому? Цього організатори не пояснили. Хоча до цього заходу проявляли зацікавленість і гості, зокрема представники білоруської збірної.
Завершенням першого дня змагань став матч між збірними України та Голландії. Незважаючи на те, що у нашій країні не проводиться чемпіонат з мотоболу, а тому вітчизняним спортсменам просто не вистачає елементарного ігрового досвіду, з перших хвилин вони заволоділи ініціативою на полі й утримували її упродовж усього матчу. Його підсумком стала перемога українців з рахунком 8:2.
У перерві цієї зустрічі ми попросили поділитися своїми враженнями голову облдержадміністрації Валерія Асадчева:
– Мотобол на Полтавщині відроджується. Відрадно, що значно поліпшився рівень цього стадіону. Проведення чемпіонату Європи у Вишняках вдруге за останні три роки, сподіваюся, стане поштовхом до організації турнірів подібного високого рангу на постійній основі. Водночас слід ставити питання і про відтворення мототреку у Розсошенцях поблизу Полтави. Ми готові сприяти командам. Але передусім головна функція влади – відродити спортивну інфраструктуру.
Наступного дня наша збірна зіграла з Німеччиною і поступилася їй з рахунком 2:9. У свою чергу німці програли росіянам – 4:6. А білоруси перемогли французів – 5:3.
Пропонуємо календар інших ігор ХХІV чемпіонату Європи з мотоболу:
21 серпня
Франція – Німеччина
Білорусь – Голландія
Україна – Франція
22 серпня
Франція – Голландія
Україна – Росія
23 серпня
Росія – Білорусь
Німеччина – Голландія
Україна – Білорусь
24 серпня
16.00 – матч за 3-тє місце
18.00 – фінал
20.00 – закриття змагань.
На всі ігри одного дня вартість квитка – 15 грн. Дітям до 10 років – вхід вільний.
Зоря Полтавщини, П’ятниця, 21 серпня 2009 р., 14 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.