Полтавщина

Варто зазначити, що КДПУ імені Михайла Остроградського став першим на Полтавщині класичним університетом. Раніше він мав статус профільного університету, тобто у його назві було визначення "політехнічний". Згідно з розпорядженням Кабміну він набуває статусу класичного університету. Проект нового Закону України "Про освіту" визначає, що класичний університет створюється за умови, якщо у ньому за денною формою навчається не менше, ніж шість тисяч студентів, не менше, ніж за вісьмома галузями освіти і здійснюється підготовка наукових кадрів не менше, ніж з восьми наукових спеціальностей.
За словами ректора КДПУ професора Михайла Загірняка, така зміна статусу значно розширить можливості вищого навчального закладу, зокрема поставить у рівні умови всі спеціальності під час визначення державного замовлення. До цього перевагу надавали спеціальностям технічного спрямування. Нині КДПУ здійснює підготовку з 17 галузей знань, 26 напрямів, 35 спеціальностей та 18 магістерських програм. За всіма формами навчання у ньому здобувають освіту близько 10 тисяч студентів.

Увічнення пам'яті Героя

ПротЯгом тринадцяти років – з 1961 по 1974 – колгосп імені Ілліча, що в Хорольському районі, очолював Герой Соціалістичної Праці, заслужений працівник сільського господарства України, кавалер орденів Леніна, Великої Вітчизняної війни I ступеня, Жовтневої революції Iван Григорович Козлов. Він був легендою вітчизняного сільськогосподарського виробництва, мудрим керівником і наставником молодого покоління. В радянські часи очолюваний ним колгосп вважався кращим не тільки в районі, але і в області та навіть в Україні. На жаль, у 1995 році Iвана Григоровича Козлова не стало, але передовий досвід його господарювання аграрії пам'ятають і нині.
Голова СВК "Андріївський" (так нині називається колишній колгосп імені Iлліча) Микола Підгорний та голова первинної ветеранської організації, заслужений працівник сільського господарства України Iван Головко, який змінив Iвана Григоровича на посаді голови колгоспу, вирішили увічнити пам'ять Героя. Завдяки їхнім клопотанням нещодавно на фасаді приміщення колгоспної контори була урочисто відкрита меморіальна дошка на честь Героя Соціалістичної Праці Iвана Григоровича Козлова.
На урочистостях з нагоди відкриття пам'ятної дошки були присутні ті, хто пліч-о-пліч працював із Iваном Григоровичем. Звучали теплі слова спогадів про колишнього голову колгоспу імені Iлліча, зокрема про його чуйність, відкритість, новаторський дух. Пригадали, що у 1967 році колгосп імені Iлліча був нагороджений пам'ятним Прапором ЦК КПРС, Президії Верховної Ради СРСР, Ради Міністрів СРСР та ВЦРПС, який залишився в ньому як символ трудової доблесті місцевих трударів.
Меморіальну дошку на честь Героя Соціалістичної Праці Iвана Козлова освятив настоятель Свято-Вознесенської церкви с.Козубівки отець Iван Бровко.

Серед найкращих в Україні –
Комсомольськ, Нові Санжари, Миргород…

КабІнет Міністрів України підбив підсумки щорічного всеукраїнського конкурсу "Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку" за 2008 рік. До переліку переможців потрапили і населені пункти Полтавської області.
У номінації за третьою категорією населених пунктів одним із переможців стало місто Комсомольськ, яке Кабінет Міністрів відзначив дипломом третього ступеня.
У номінації за п'ятою категорією населених пунктів беззаперечну перемогу здобуло селище Нові Санжари, яке Кабінет Міністрів нагородив дипломом першого ступеня та перехідним кубком.
Крім того, урядова комісія відзначила роботу міста Миргорода з поліпшення благоустрою, озеленення, забезпечення належного санітарного стану та підтримки громадського порядку.  

…і парк Миру в Кременчуці

Конкурсна комісія Міністерства регіонального розвитку та будівництва України підбила підсумки конкурсу на кращі будинки і споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію на території України у 2008 році. Серед об'єктів героїко-патріотичного направлення друге місце було присуджено кременчуцькому Меморіальному комплексу "Алея Слави" та Музею військової техніки під відкритим небом на території парку Миру. Тож забудовник – виконавчий комітет Автозаводської районної ради м. Кременчука – отримає премію і диплом переможця, повідомляє прес-служба Кременчуцької міської ради.
“Зоря Полтавщини”. 18 серпня, 2 стор.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.