Перспективи проекту енергозбереження

Це – вертикально інтегроване підприємство, яке веде замкнений цикл виробництва: від вирощування енергетичних рослин, виготовлення обладнання та агрегатів для їх переробки та формування брикетів чи гранул  до створення сервісних компаній із постачання тепла. Як енергетична сировина використовуються солома, органіка птахофабрик, рештки соняшнику та ріпака, очерет і рогіз, кущовидна верба, американське сорго. На Полтавщині є близько 340 тисяч гектарів земель, малопридатних для сільськогосподарського використання, саме на них і можна вирощувати енергетичні рослини чи сировину, зазначив проректор із наукової роботи ПДАА Микола Опара.
 Оскільки проект включено до державної програми з енергозбереження, вже визначилися й кілька районів, де він буде реалізовуватися. Зокрема, це Чорнухинський, Семенівський, Гадяцький і Решетилівський райони. Також є домовленість із Лубенським заводом “Комсомолець” щодо випуску агрегатів для спалювання органічних речовин та виробництва брикетів і гранул.
Варто зазначити, що від функціонування в регіонах новостворених підприємств – чимало позитивних моментів, адже це й податки до місцевих бюджетів, і створення нових робочих місць. Та чи не найзначимішим є зменшення енергетичної залежності України та зменшення зовнішніх боргів нашої держави, наголосив директор спільного українсько-бельгійського підприємства Євген Попович.
“Зоря Полтавщини”. 18 серпня, 3 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.