Справжній футбол на штучній траві

Перетворення звичайного шкільного стадіону Новосанжарського навчально-виховного комплексу на сучасне футбольне поле розпочалося рік тому. Адже технологія укладання штучного покриття доволі непроста й дорога – вона передбачає спеціальний дренаж, насипання різних фракцій щебеню, піску і, власне, укладання штучної трави. Синтетичне покриття дозволяє грати в будь-яку погоду, воно більш зручне та довговічне.
Вартість такого спортмайданчика у цінах цього року – близько півмільйона гривень. З обласного бюджету на його будівництво пішло 246 тисяч гривень. Їх витратили, зокрема, на синтетичну траву, ворота та монтаж конструкцій. Усі підготовчі роботи були виконані за рахунок місцевого бюджету – а це також близько 250 тисяч гривень.
Під час церемонії урочистого відкриття спортивного майданчика новосанжарців привітали голова обласної ради Олександр Удовіченко, перший заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Іван Близнюк, начальник управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації, депутат обласної ради Віктор Пожечевський, заступник голови Новосанжарської районної ради Борис Федоренко, в. о. голови Новосанжарської райдержадміністрації Анатолій Мокляк, Новосанжарський селищний голова Андрій Река. Після того, як була перерізана символічна стрічка, ветеранам футболу Новосанжарського району вручили від обласної влади пам'ятні подарунки та подяки з нагоди 100-річчя полтавського футболу.
– Нині в області діє “Програма будівництва сучасних спортивних майданчиків зі штучним покриттям на 2008–2011 роки”, – зазначив Олександр Удовіченко. – Але багато залежить і від того, як спрацюють органи місцевого самоврядування щодо проведення підготовчих робіт. Новосанжарська громада добре попрацювала, саме тому ми мали змогу завершити це будівництво. Адже хлопчаки, які займаються футболом – наймасовішим на сьогодні видом спорту, – повинні мати для цього належні умови.
Полтавщина – один із небагатьох регіонів, де існує подібна програма. Голова обласної ради висловив упевненість у тому, що вона й надалі знаходитиме фінансову підтримку, адже багато районів ще не мають таких спортивних майданчиків. Утім, як показує досвід, саме вони стають осередками проведення змагань, занять футболом та іншими ігровими видами спорту. До речі, майданчик легко перетворюється на баскетбольний чи волейбольний.
– За останні п'ять років це вже тридцять восьмий спортивний майданчик зі штучним покриттям, що з'явився на Полтавщині, – підкреслив Іван Близнюк. – Але Нові Санжари – не останні у списку райцентрів, де цьогоріч спорудимо спортмайданчики. Плануємо також, що вони з'являться у Чутовому та Оржиці.
– Відкриття цього майданчика – реальний крок у напрямку оздоровлення нації, розвитку фізкультури та спорту в районі, – зазначив Борис Федоренко. – Попереду в нас іще чимало роботи з благоустрою – обладнаємо освітлення, трибуни, роздягальні, але вирішили відкрити його, щоб юні спортсмени й усі любителі футболу мали змогу тренуватися вже зараз.
Після урочистостей Іван Близнюк особисто випробував новеньке штучне покриття, зігравши у складі збірної команди облдержадміністрації, яка обіграла юнацьку збірну Новосанжарського району з рахунком 5:4.
“Зоря Полтавщини”, 14 серпня, 3 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.