Полтавщина

Вранці 23 серпня перед будівлею облдержадміністрації урочисто піднімуть Державний прапор. Того ж ранку в Полтаві та інших містах і райцентрах області молодим громадянам України вручать паспорти. В Обласному центрі естетичного виховання учнівської молоді відбудуться урочисті збори та святковий концерт.
24 серпня у храмах пройдуть молебні за Україну. Урочисте освячення та встановлення Хреста на меморіальному комплексі українського козацтва у селі Жуки Полтавського району стане ще одним кроком до вшанування нашого героїчного минулого, переконані організатори заходу. Також планується традиційне покладання квітів до пам'ятника Тарасові Шевченку та до інших пам'ятних знаків борцям за незалежність України. У цей день відбудеться низка розважальних заходів. Зокрема, масові гуляння з виступами професійних колективів художньої самодіяльності, виставки-продажі виробів народних майстрів, концерти, спортивні змагання серед дітей та молоді. А ввечері заплановано масштабний концерт на Співочому полі Марусі Чурай, який завершиться святковим феєрверком.

КрАЗ відновив роботу

Кременчуцький автомобільний завод – провідне підприємство холдингової компанії “АвтоКраЗ” – відновив свою роботу, нині виконує виробничий план серпня. Крім того, у зв’язку із запуском головного конвеєра холдингу запрацював і Токмацький ковально-штампувальний завод. Нагадаємо, “АвтоКраЗ” зупинив головний конвеєр у січні цього року.
Нині автозавод намагається знайти своє місце в жорстких ринкових умовах. Враховуючи той факт, що основа його збуту – це вантажівки для будівельної і добувних галузей, ХК “АвтоКрАЗ” намагається знайти нове застосування цій техніці. Проте кременчужани мають неабияких конкурентів у напрямку оновлення модельного ряду. Якщо КамАЗ і МАЗ вже серійно випускають тягачі “Євро-4” і пропонують техніку широкого модельного ряду, то КрАЗ лише останніми роками почав радувати аналогічними дослідними зразками. Великі надії покладають автозаводці на експортні поставки своєї продукції в країни третього світу, де “КрАЗи” пам’ятають ще з часів СРСР. Наскільки вдалою виявиться дана стратегія – покаже час.

Малі підприємства у дзеркалі статистики

За підсумками минулого року, кількість малих підприємств у розрахунку на 10 тисяч осіб населення в середньому по області становила 60 одиниць. Кількість найманих працівників на малих підприємствах становила понад 58 тисяч осіб, це 6,5 відсотка від усієї кількості працездатного населення області, або 22 відсотки від загальної кількості найманих працівників підприємств – суб’єктів підприємницької діяльності області. Частка обсягу реалізованої продукції малих підприємств у загальному обсязі реалізованої продукції становила 17 відсотків.
За минулий рік майже 68 відсотків малих підприємств отримали
507,2 млн грн прибутку, а решта допустила 1097,1 млн грн збитків, повідомляє головне управління статистики у Полтавській області.
“Зоря Полтавщини”, 14 серпня, 3 стор.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.