Чи будуть майбутні пенсіонери з належною пенсією?

Відтак про майбутнє забезпечення треба дбати вже сьогодні. Саме цьому має слугувати впровадження в нашій державі трирівневої системи пенсійного забезпечення.
З набранням чинності законів “Про недержавне пенсійне забезпечення” та “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” в Україні стартувала пенсійна реформа, метою якої є поступовий перехід від розподільчого до накопичувального принципу побудови пенсійної системи.
Основний принцип трирівневої пенсійної системи – пряма залежність розміру майбутньої пенсії від суми сплачених соціальних внесків.
Система недержавного пенсійного забезпечення – частина трирівневої пенсійної системи, що базується на принципах добровільної участі громадян, роботодавців та їхніх об’єднань у формуванні пенсійних накопичень з метою отримання громадянами пенсійних виплат на умовах і в порядку, передбачених законодавством про недержавне пенсійне забезпечення.
Ця тема стала предметом обговорення учасників засідання координаційної ради  з питань місцевого самоврядування при голові Кобеляцької районної ради.
З перспективами розвитку системи державного та недержавного (добровільного) пенсійного забезпечення та досвідом європейських держав у сфері впровадження пенсійного забезпечення й страхування заощаджень від інфляції присутніх ознайомила заступник начальника управління Пенсійного фонду України Світлана Соломоненко.
Учасники засідання рекомендували сільським головам організувати в громадах широке роз’яснення того, що трирівнева система створюється для того, аби гарантувати мінімальний рівень пенсійного забезпечення всім громадянам. У такому разі люди краще усвідомлюватимуть власну відповідальність за свої пенсійні заощадження і сумлінно виконуватимуть свої обов’язки щодо сплати внесків, аби забезпечити належний рівень життя після виходу на пенсію, переконаний голова Кобеляцької районної ради Володимир Жуков.
“Зоря Полтавщини”, 14 серпня, 3 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.