Підтвердження практикою

При цьогорічній примхливій погоді врожайність зернових і зернобобових культур у середньому становить 40 ц/га на площі три тисячі гектарів.
Тож не випадково, що фірма “АМАКО” – провідний постачальник новітньої сільськогосподарської техніки – саме на базі цього господарства провела нещодавно День поля на Полтавщині. Учасники зібрання з великим інтересом оглянули придбані агрофірмою сучасні потужні трактори, сівалки, жатки, культиватори, обприскувачі. Щодо обслуговування й ремонту техніки, то, за словами Івана Балюка, черкаський сервісний центр “АМАКО” в будь-який час доби готовий прийти на допомогу.
Звичайно, новітня техніка коштує дорого. В “Україні” зайвих грошей немає, але є галузь, яка при потребі завжди виручає.
– Я остаточно переконався, – говорить Іван Махтейович, – що без тваринництва про вагомі врожаї на полях говорити нічого. І як не складно тримати худобу і свиней, ми тваринництва не тільки не цураємося, а навпаки – розвиваємо цю галузь.
Загалом у господарстві – 2,5 тисячі голів ВРХ і 3,5 тисячі племінних свиней. Зараз добовий надій становить 18–19 кілограмів молока від кожної корови, а за сім місяців ц.р. – близько трьох тисяч кілограмів. Таких результатів досягнуто завдяки науково обгрунтованій планомірній селекційній роботі. Щодоби приріст молодняку племінних свиней становить 700–800 грамів. Адже стадо племзаводу створено на базі високопродуктивних генотипів естонської, англійської та української селекції. Це дає можливість вирощувати молодняк із високим рівнем рентабельності.
Повсякденні клопоти директора агрофірми не обмежуються тільки виробництвом. У співпраці з органами місцевого самоврядування постійно упорядковуються населені пункти Радивонівської сільради, виділяються кошти на ремонт та благоустрій територій, утримання соціальної сфери, ведеться будівництво.
Керівництво агрофірми “Україна” дорожить своїм кадровим потенціалом,  тому і люди віддячують тим же. Чимало років сумлінно трудяться в цьому господарстві головний агроном Валентина Халімончук, головний зоотехнік Катерина Резнікова, бригадир тракторної бригади Олександр Балюк, завідуюча племзаводом Ольга Тихоненко та багато інших спеціалістів і рядових трудівників.
“Зоря Полтавщини”. 2 стор., 4 серпня
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.