Щупальця “грального спрута”

Проте, за даними, що навів на прес-конференції  заступник голови Державної податкової адміністрації в Полтавській області Андрій Кондрашов, не всі власники гральних закладів поспішають виконувати вимоги цього закону, адже, як-то кажуть, на кону – чималі гроші: лише за один рік любителі азартних ігор в Україні залишали у гральних залах до 1,5 мільярда доларів. До речі, за статистикою, близько 75% відвідувачів – це студенти та школярі.
З моменту заборони грального бізнесу підрозділи податкової міліції Полтавщини спільно з іншими силовими структурами виявили 13 фактів незаконної діяльності в цій сфері. Наприклад, у Миргороді потай, тільки вночі й тільки для постійних клієнтів,  працював гральний зал “Мілліонъ”. У Кременчуці в продовольчих магазинах було встановлено вісім гральних автоматів; у магазині села Ковалі Хорольського району – два (нині правоохоронці з'ясовують, хто їх власники). Зафіксовано випадки, коли гральні заклади діяли під іншими вивісками.
У ході цих перевірок податківці вилучили більше ста одиниць грального обладнання на суму понад 900 тис. грн, а сума накладених за результатами судового розгляду адмінштрафів становить лише 10 тисяч гривень. При цьому суд, за словами Андрія Кондрашова, ще й зобов'язав повернути 47 вилучених автоматів власникам, що фактично дає можливість “ділкам” грального бізнесу продовжувати свою тіньову діяльність.
 Зоря Полтавщини, П’ятниця, 24 серпня 2007 р., 3 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.