Турнір визначив переможців

Спортивний калейдоскоп
Юніори-кікбоксери змагалися за версією “WAKO” на чемпіонаті України, що проходив у Севастополі. Збірну Полтавської області на цих змаганнях представляли п’ятнадцять спортсменів. Троє полтавців стали переможцями цих змагань у своїх вагових категоріях. Це – Олександр Теі (до 54 кг), Юрій Строков (до 57 кг) та Павло Рябко (до 63,5 кг). До числа призерів також увійшли Олег Нагайник, Андрій Наумчик та Едуард Васюк. Усі вони –  вихованці тренера Олега Коваленка.
***
У Полтаві на базі ДЮСШ “Юність-1” відбувся чемпіонат області з тхеквондо ВТФ серед юнаків та дівчат. Традиційно боротьбу за нагороди вели три команди: Полтавської ДЮСШ “Юність-1”, Кременчуцької ДЮСШ №2 та Полтавської федерації тхеквондо. Перше загальнокомандне місце вибороли господарі, у них на рахунку 13 золотих, 14 срібних та 16 бронзових медалей. За словами президента обласної федерації тхеквондо Юрія Шавиро, високу техніку на цих змаганнях продемонстрували Дар’я Лубянецька, Анастасія Височин, Сергій Кобіль, Віктор Денисенко та Дмитро Лизун.  
***
З трьома золотими нагородами повернулися полтавські бігуни з турніру “Миколаївська миля”. Змагання з бігу на одну милю (1609 метрів) у Миколаєві проводяться вже тридцять років поспіль. Цього разу завдяки підтримці обласної ради ФСТ “Колос” у турнірі взяли участь четверо полтавських спортсменів. Переможцем у забігу серед юнаків став Олександр Лещенко з Великої Багачки. Полтавець Антон Чепіжний був кращим у змаганнях серед юніорів. Наш спортсмен з результатом 4 хв 13 с встановив новий рекорд. Попередній тримався з 1983 року.
Серед чоловіків рекорд тримався теж тривалий час – 22 роки. Приємно, що новим його автором є полтавець Сергій Лисенко. У забігу серед дорослих він фінішував першим з результатом 4 хв 09 с.
***
Обласне управління з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти й науки України організувало спартакіаду серед учнів сільських професійно-технічних навчальних закладів Полтавщини. Спочатку у Карлівці, Хоролі та Червонозаводському Лохвицького району проводилися зональні змагання, а фінал відбувся у Кобеляках.
До програми спартакіади входили легкоатлетичний крос, легкоатлетична естафета, настільний теніс, міні-футбол та гирьовий спорт. У загальнокомандному заліку серед юнаків і дівчат перемогли студенти Гадяцького професійно-аграрного ліцею.
Усього у спартакіаді взяли участь 337 спортсменів з 15 училищ області.
***
У Житомирі завершився чемпіонат України з тріатлону серед вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Найуспішніше у складі збірної Полтавської області виступив комсомольчанин Іван Іванов, який посів третє місце. Зараз він є реальним кандидатом на поїздку на молодіжний чемпіонат Європи з тріатлону, що відбудеться в Італії на початку червня.
Серед дівчат в естафеті “бронзу” здобули також комсомольчанки Вероніка Кузьменко, Аліна Сарапулова та Катерина Рябоконь. А полтавки Ірина Сорокіна та Інна Соміна на цих змаганнях виконали норматив кандидатів у майстри спорту. Готували наших спортсменів тренери Володимир Попов та Інеса Гетьман.
Зоря Полтавщини, 22 травня, 15 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.